"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במותו נוה הקטן ציווה חיים לשני ילדים

נוה בן השנתיים נפטר לאחר שנחנק מסוכריה • הוריו תרמו את איבריו • הכבד הושתל בפעוטה בת שנה, והכליות בילדה בת 12

,עודכן
נוה בן ישראל ז"ל // נוה בן ישראל ז"ל

נוה בן ישראל ז"ל, בן שנתיים ושלושה חודשים, נפטר לפני כשבוע לאחר שנחנק מסוכריית גומי, ובמותו נתן חיים לשני ילדים.

הוא הובהל לבית החולים שערי צדק, שם נלחמו על חייו, אך לבסוף נאלצו לקבוע מוות מוחי נשימתי, והוריו החליטו לתרום מאיבריו להצלת חיים.

"בשבת שעברה, לאחר סעודת שבת, ישבנו כל המשפחה סביב השולחן בשלב הקינוח, ובלי שראינו נוה לקח סוכריית גומי עגולה מהשולחן ושם בפה. הוא החל להיחנק מייד ורץ אלינו כדי שנוציא את הסוכרייה", משחזרת אמו, מריאן, "ניסיתי להוציא אותה וגם בעלי ניסה, ולא הצלחנו. בתוך 10 שניות הוא התחיל להכחיל".





ד"ר מיכאל גורביץ ממרכז שניידר עם תהילה והוריה // צילום: דוברות מרכז שניידר
ד"ר מיכאל גורביץ ממרכז שניידר עם תהילה והוריה // צילום: דוברות מרכז שניידר

הכבד של נוה הושתל בפעוטה בת שנה מרמלה, והכליות בילדה בת 12 מירושלים, בבית החולים שניידר בסוף השבוע האחרון. ניתוח ההשתלה הראשון בוצע בתהילה, תינוקת בת שנה, אשר סבלה ממום מולד בדרכי המרה ונזקקה לתרומת כבד להצלת חייה. ניתוח השתלת כבד הוא ניתוח מורכב, במיוחד בגיל כה צעיר, ודורש ניסיון ומיומנות רבה. מייד לאחריו בוצע ניתוח מורכב ונדיר של השתלת בלוק של שתי כליות התורם ברימאס בת ה־12, אשר סבלה מאי־ספיקת כליות ומטופלת כמה שנים בדיאליזה. תהילה ורימאס מתאוששות מהניתוחים שעברו ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, ומצבן מוגדר טוב.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הוא מבתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר רב של השתלות איברים. את הניתוחים המורכבים ביצעו ד"ר מיכאל גורביץ', מנהל היחידה להשתלות ולניתוחי כבד בילדים במרכז שניידר, וד"ר סיגל אייזנר, אחראית להשתלות כליה בילדים במרכז שניידר ורופאה בכירה במחלקת ההשתלות בביה"ח בילינסון.

לדברי יוסי וספיר ממן, הוריה של תהילה בת השנה: "אין לנו מילים לתאר את גודל תודתנו. תהילה שלנו קיבלה חיים חדשים. אנו נחגוג לה יום הולדת פעמיים בשנה. אנו מודים לבני משפחת התורם, שבשעת צערם הגדול קיבלו החלטה אצילית להציל חיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר