"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שנתיים מפרוץ המגיפה: 1 מכל 1,000 ישראלים מת מקורונה

רף 9,000 הנפטרים נחצה • מניין המתים עלה מאתמול ב-87 • 1,096 חולים במצב קשה מאושפזים בבתי החולים • שיעור החיוביים אתמול: 29% • וגם: עדכונים על תת-הזן של האומיקרון

,עודכן
0השמעה
פעילות חברה קדישא בזמן מגפת הקורונה (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

ציון דרך עגום ביותר:נחצה רף 9,000 הנפטרים מאז פרוץ מגיפת הקורונה בישראל לפני כשנתיים. כך עולה מדו"ח אמ"ן שפורסם הבוקר (חמישי), לפיו מניין המתים עומד על 9,013. על פי הנתונים, ניתן לומר שאחד מכל 1,000 ישראלים מת מקורונה.

מבחינת כמות המאומתים היומית, נמשכת מגמת הירידה מהשבוע האחרון. 58,422 נשאים חדשים התגלו אתמול, המהווים 29% מסך של 201,246 בדיקות חדשות.

וריאנט האומיקרון,צילום: GettyImages

מספר החולים במצב קשה המאושפזים בבתי החולים עומד כעת על 1,096 בני אדם, מתוכם 258 מונשמים. בסך הכל מספר החולים הפעילים עומד כעת על 475,117 בני אדם. חשוב לציין שמבחינת העומס על בתי החולים כרגע הוא עדיין גבוה מאד בפרמטרים של תחלואה קריטית קשה ובינונית, רק בחולים קל ישנה הקלה כרגע.

מקדם ההדבקה (R) ממשיך לרדת והוא עומד כעת על 0.9. מבחינת אנשי הצוות הרפואי שנעדרים, כעת נמצאים בבידוד 6,134 בני אדם כאשר מתוכם 890 הם רופאים ו-1,948 אחיות.

וריאנט ה-BA.2

ביחס לתת-הזן החדש האומיקרון, BA.2 מציינים' באמ"ן כי "הווריאנט ממשיך להתפשט במדינות רבות בעולם, כרגע ללא דפוס אחיד. עקב קצב התרבותו המהיר ועיכוב בדיווח הריצופים בחלק מהמדינות, תפוצתו בפועל להערכתנו נרחבת יותר מהמדווח.

בדרום אפריקה, הראשונה לחוות דעיכת גל אומיקרון, מזוהה בפרובינציות הגדולות עלייה בנוכחות 2.BA ,המהווה כ-%30 מסך הריצופים בחודש האחרון. לא ניתן לקשר זאת בשלב זה לעלייה בתחלואה במדינה. בדנמרק, בה הווריאנט דומיננטי מאז אמצע ינואר, נמשכת העלייה בתחלואה באופן חריג.

בהודו, בקטאר ובפיליפינים, שם מוערך כדומיננטי מזה כחודש, ניכרת ירידה בתחלואה בשבוע האחרון – דוגמאות יחידות לדעיכת גל 2.BA. בשלב זה לא מוכרות מדינות נוספות אשר מצויות בשלב של דעיכת גל 1.BA ,אשר 2.BA הפך לדומיננטי בהן, על אף שתפוצתו באוכלוסייה עולה בהדרגה.

בכל מקרה לפי ממצאים ראשוניים מדנמרק, אין עדות לכך שהוא גורם למחלה קשה יותר ביחס לאומיקרון ואין הבדל משמעותי בשיעור הנזקקים לאשפוז לפי שעה.

ד"ר אלרעי פרייס בכנסת: "לא זוהו מקרים בישראל של הידבקות גם בווריאנט החדש וגם באומיקרון" // צילום: ערוץ הכנסת

לגבי יעילות החיסונים נגדו, על פי מבחני ניטרול נוגדנים במעבדה ביחס למוטצייה החדשה העלו כי סרום (נסיוב) שנלקח ממחוסנים מנטרל באופן דומה את 1.BA ואת 2.BA .כמו כן, נמצאה יעילות דומה של החיסונים במניעת הידבקות תסמינית ב-1.BA ו-2.BA. באשר להגנה ממחלה קשה – טרם פורסם מידע קונקרטי בעניין, אולם גורמי רפואה בעולם מעריכים שתישמר רמת מוגנות טובה במניעתה, לפחות כמו ב-BA.1.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר