"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לקראת החורף: בדיקת שפעת וקורונה במטוש אחד
ערכה חדשנית, שנכנסה לשימוש בארץ, נותנת תשובה על הימצאות מחלות בגוף בתוך 36 דקות בלבד • השימוש בה יוקצה ליולדות, למצבי חירום ולצוותים רפואיים • הבדיקה קיבלה בשבוע שעבר אישור לשימוש חירום ממינהל המזון והתרופות האמריקני
מטוש באפו של נבדק // צילום ארכיון: לירון מולדובן // מטוש באפו של נבדק

לקראת החורף: בדיקת שפעת וקורונה במטוש אחד

ערכה חדשנית, שנכנסה לשימוש בארץ, נותנת תשובה על הימצאות מחלות בגוף בתוך 36 דקות בלבד • השימוש בה יוקצה ליולדות, למצבי חירום ולצוותים רפואיים • הבדיקה קיבלה בשבוע שעבר אישור לשימוש חירום ממינהל המזון והתרופות האמריקני

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

בימים אלו נכנסה לשימוש בארץ ערכת בדיקה חדשנית שבודקת בו בזמן הימצאות נגיף קורונה, שפעת מזן A, שפעת מזן B ונגיף RSV (ברונכיוליטיס, מחלת ריאות שנפוצה בעיקר בילדים) ונותנת תשובה כבר בתוך 36 דקות בלבד.

האתגר המרכזי של מערכת הבריאות בהתמודדות בחורף הנוכחי יהיה לאבחן במהירות אם חולה שנכנס למחלקה לרפואה דחופה כשהוא משתעל ועם חום או סימפטומים נוספים - חולה בקורונה או בשפעת. כך ניתן יהיה לדעת אם יש צורך לאשפז אותו בבידוד, איך להתמגן ולהחליט על הטיפול. הבדיקה החדשה באה להקל על האתגר הזה.

"זו בדיקה שבה במטוש אחד בו בזמן אפשר לבדוק כמה נגיפים. לא צריך לגרום אי נוחות למטופל ולא צריך לבדוק בכל נחיר בנפרד", מסבירה ד"ר פנינית שקד משען, מנהלת המעבדה למיקרוביולוגיה קלינית בביה"ח כרמל.במצב הנוכחי יש צורך בבדיקה לקורונה ובבדיקה נפרדת לשפעת.

הבדיקה החדשה והמולקולרית היא של חברת צפייד ונקראת GeneXpert. היא קיבלה בשבוע שעבר אישור לשימוש חירום (EUA) ממינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA). ההקצאה לשוק הישראלי היא של 5,000 בדיקות לשבוע. בשל מיעוט ערכות הבדיקה, הכוללות מטוש ומבחנה, הן יוקצו ליולדות, למצבי חירום ולצוותים רפואיים. הוזמנו כבר עשרות אלפי בדיקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...