"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מודרנה: משלוחים ראשונים של החיסון נגד קורונה יגיעו לישראל כבר החודש
פריצת דרך במגעים עם מודרנה: חברת התרופות האמריקנית מסרה כי משרד הבריאות אישר את החיסון נגד הנגיף • "שישה מיליון מנות הובטחו", נכתב בהודעה • אחרי ארצות הברית וקנדה, ישראל היא המדינה השלישית שמאשרת את החיסון
לפי חברת התרופות, ישראל הבטיחה שש מיליון מנות חיסון // צילום: אי.אף.פי // לפי חברת התרופות, ישראל הבטיחה שש מיליון מנות חיסון

מודרנה: משלוחים ראשונים של החיסון נגד קורונה יגיעו לישראל כבר החודש

פריצת דרך במגעים עם מודרנה: חברת התרופות האמריקנית מסרה כי משרד הבריאות אישר את החיסון נגד הנגיף • "שישה מיליון מנות הובטחו", נכתב בהודעה • אחרי ארצות הברית וקנדה, ישראל היא המדינה השלישית שמאשרת את החיסון

מערכת היום
, עודכן

חברת התרופות האמריקניתמודרנההודיעה כי משרד הבריאות בישראל אישר את החיסון שלה נגד נגיף הקורונה, כך דווח לפנות בוקר (שלישי) בסוכנות הידיעות "רויטרס".

בהצהרת מודרנה נמסר כי "משרד הבריאות של ישראל הבטיח שישה מיליון מנות ומשלוחים ראשונים צפויים להתחיל בינואר". מכיוון שכל חיסון של החברה דורש הזרקת שתי מנות בהפרש של 28 יום, למעשה הובטחו שלושה מיליון חיסונים. מדובר בפריצת דרך במגעים עם חברת התרופות לאור ההערכה כי המשלוח הראשון ייצא לדרך רק בחודש מרץ.

ישראל החלה במבצע חיסון האוכלוסייה באמצעות חיסוני חברת פייזר עוד בחודש שעבר. נכון לשלב זה, ישראל נמצאת במקום הראשון בעולםבחיסונים לנפש. שר הבריאות יולי אדלשטיין עדכן הבוקר כי "כ-1,370,000 ישראלים קיבלו את מנת החיסון הראשונה, כמעט 146 אלף מתוכם רק אתמול". ההודעה על הקדמת המשלוחים של מודרנה מגיעה בדיוק כשעלה החשש מכך שקצב החיסונים יואט לאור מחסור במנות. בעזרת משלוחים ראשונים של חיסון מודרנה, יהיה ניתן להמשיך בקצב המהיר של ההתחסנות.

בתוך כך, מודרנה קיבלה כבראישור לחיסוןמרשויות הבריאות בארצות הברית ובקנדה. באיחוד האירופי, בסינגפור, בשווייץ ובבריטניה עדיין בוחנים את בטיחותו. עם זאת, הצפייה היא שהחיסון לא ייתקל בקשיים אחרי אישור ה-FDA והחברה הודיעה שהיא תייצר לפחות 600 מיליון מנות ב-2021.

הבשורה מגיעה בעוד שמספר הנדבקים היומי בארץ ממשיך לעלות למרות ההגבלות. משרד הבריאות עדכן לקראת חצות שיותר מ-7,000 איש אובחנו כחיוביים ביום שני. בנוסף, מספר החולים הפעילים עלה ל-53,912 בני אדם, מתוכם 772 מאושפזים במצב קשה. מאז פרוץ המגפה בישראל בפברואר 2019 מתו 3,445 חולים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...