מחלקת קורונה בשערי צדק // צילום: אורן בן חקון

40,430 אומתו אתמול, מספר החולים קשה החדשים ביום - הגבוה מספטמבר

משרד הבריאות מדווח על 248,192 חולים פעילים, מתוכם 86 במצב קריטי ו-76 מונשמים • תפוסת המיטות בבתי החולים עומדת על 74.9% • כ-923 רופאים ורופאות חולים בקורונה או נמצאים בבידוד • ישיבת קבינט שהייתה אמורה להתקיים בראשון בוטלה, לאחר שרבים ממשתתפיה אומתו לנגיף • כל הפרטים

האומיקרון משתולל בישראל: משרד הבריאות פרסם היום (שישי) את נתוני התפשטות הקורונה בישראל, כאשר ביממה האחרונה התגלו 40,430 מאומתים וסך הכל יש 248,192 חולים פעילים. 

306 חולים קשה, עלייה של 14 חולים מאתמול. מתוכם 86 במצב קריטי, 12 מחוברים לאקמו ו-76 מונשמים. כ-120 חולים מאושפזים במצב בינוני ו-451 מאושפזים במצב קל. תפוסת המיטות בבית החולים עומדת על 74.9%, כאשר 178,988 בני אדם שוהים בבידוד ביתי. בשבעה ימים האחרונים מתו 26 בני אדם כתוצאה מהקורונה, מפרוץ המגפה מתו 8,293 בני אדם.

ממונה הקורונה פרופ' זרקא מתריע%3A "אני לא יכול להבטיח שלא יהיה סגר"%2C קרדיט%3A לע"מ

כ-923 רופאים ורופאות חולים בקורונה או מצויים בבידוד, נוסף ל-1,774 אחים ואחיות. בישראל יש 236 יישובים אדומים, עלייה של 104 יישובים אדומים משבוע שעבר. יחד עם זאת, מקדם ההדבקה בירידה ועומד על 1.8.

ישיבת קבינט התבטלה בשל ריבוי מאומתים 

היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל, ד"ר איל חולתא, נמצא הבוקר חיובי לנגיף הקורונה. ראש הממשלה וצוותו נבדקו בבדיקות אנטיגן וקיבלו תשובה שלילית.

ביום ראשון אמורה הייתה להתקיים ישיבת קבינט, אך היא בוטלה בגלל שרבים ממשתתפיה התגלו כחיוביים לקורונה, בהם השר זאב אלקין שמאומת עם תסמינים.

גם השר אלקין מאומת עם תסמינים, צילום: אורן בן חקון

כמו כן, קצין הכנסת ניצב יובל חן, עובד ממערך דוברות הכנסת ועובדת חטיבת המידע התגלו אף הם כחיוביים לנגיף הקורונה. בפנייה שהוציא הקצין לבאי משכן הכנסת פירט את מדיניות הבדיקות והבידודים החדשה, והדגיש כי הכנסת ממשיכה לפעול בשיתוף גורמי המקצוע במשרד הבריאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...