"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המס על משקאות ממותקים אושר: התירוש יוחרג, 120 מיליון שקלים יועברו למאבק בסוכרת

ועדת הכספים אישרה סופית את הצו של שר האוצר ליברמן להטלת מס של שקל לליטר • הכנסות המדינה מהמיסוי צפויות להגיע ל-380 מיליון שקלים • גם על משקאות הדייאט יוטל מס • כל הפרטים

,עודכן
0השמעה
הצבעה בוועדת הכספים (ארכיון), צילום: דוברות הכנסת/נועם מושקוביץ'

ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (שלישי) את הצו עליו חתם שר האוצר ליברמן לייקור משקאות ממותקים. חברי הוועדה הגיעו להסכמות עם משרד האוצר להעביר 120 מיליון שקלים למאבק בסוכרת ובהשמנה שיגיעו מהכנסות המדינה ממיסוי המשקאות. כמו כן, התירוש יוחרג מהמיסוי וגם מיץ לימון שיש בו פחות מ-5 גרם סוכר ל-100 מ"ל. מנגד הוחלט שלא להחריג את משקאות הדיאט.

במהלך הדיון חברי הוועדה לחצו "לצבוע" את המס לנושא קידום תזונה בריאה. ח"כ אופיר כץ מהליכוד טען שהכנסות המדינה מהמיסוי צפויות להגיע ל-380 מיליון שקלים. לבסוף הוסכם כי התוכנית הממשלתית להורדת צריכת הסוכר תקבל כ-80 מיליון שקלים וקופות החולים יקבלו עוד 40 מיליון שקלים כדי שיוכלו להתמודד טוב יתר עם המניעה והטיפול במחלת הסוכרת ובהשמנת יתר.

משקאות ממותקים במרכול בישראל,צילום: עמי שומן

לפי הצו, יוטל על משקה מתוק ששיעור הסוכר שבו גבוה או שווה ל- 5 גרם ל- 100 מ"ל מס של שקל אחד לליטר או 6 שקלים לליטר תרכיז או אבקה להכנת משקה. כלומר, על פחית קולה של 330 מ"ל, יחול מס קנייה בשיעור 33 אגורות ועל בקבוק קולה של 1.5 ליטר, יחול מס קנייה בשיעור 1.5 שקלים.

כמו כן, על משקה מתוק ששיעור הסוכר שבו נמוך מ-5 גרם ל- 100 מ"ל, משקאות מתוקים המכילים חומר ממתיק אחר, וכן מיצי פירות בהם שיעור הסוכר גבוה מ- 5 גרם ל- 100 מ"ל, יוטל מס של 0.7 שקלים לליטר משקה, 4.2 שקלים לליטר תרכיז או אבקה להכנת משקה. כלומר, על פחית דיאט קולה של 330 מ"ל יחול מס קנייה בשיעור 23 אגורות ועל בקבוק דיאט קולה של 1.5 ליטר יחול מס קנייה בשיעור 1.05 שקלים.

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אלכס קושניר, אמר בדיון: "אחרי בחינה של כל העמדות שהוצגו כאן, אנחנו במגמה של לשפר את המצב ושהילדים שלנו יחלו פחות במחלת הסוכרת. לכן המיסוי על משקאות מתוקים יישאר על שקל לליטר, ועל דייאט יישאר המיסוי על 0.7 שקלים לליטר".

מומחים: המיסוי על משקאות ממותקים יכול להציל חיים

איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית והפורום הישראלי לתזונה בת-קיימאאמרו לפני כחודש בדיון בוועדת הכספיםכי "מיסוי משקאות ממותקים הוא צעד נכון שצפוי להציל חיים ולמנוע תחלואה" עוד הם הבהירו כי ממתיקים מלאכותיים ותחליפי סוכר מזיקים באותה מידה.

באיגוד רופאי בריאות הציבור תמכו בהצעה למסות משקאות ממותקים בסוכר או משקאות דיאט. המומחים מכנים את המשקאות הקלים "משקאות קשים", זאת "לנוכח הקושי והנזק שהם מעמיסים על בריאות הפרט ועל בריאות הציבור".

משקאות ממותקים - אחד המנועים להשמנה ולסוכרת",צילום: Getty Images

הם מוסיפים כי "ישנן היום מגפות של השמנה וסוכרת, ומשקאות ממותקים הם אחד המנועים המשמעותיים להן. עלינו לוודא כי המחיר של המשקאות הממותקים יהיה הולם ויגלם כבר היום את העלויות הבריאותיות, הכלכליות והסביבתיות שבגינם, ויסייע בבלימת עלויות אלו".

"שימוש בתחליפי סוכר בקרב ילדים ובני נוער"טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר