שרב הבריאות הורוביץ עם הילדים שהתחסנו הבוקר בתל אביב | צילום: משה בן שמחון

שר הבריאות ניצן הורוביץ במבצע חיסוני הילדים: "אין שום סיבה לחשוף אותם למחלה"

מבצע חיסוני הילדים בני 5 עד 11 החל היום באופן רשמי, על אף שבקופות החולים, שנערכו היטב לכך, החלו לחסן כבר אתמול • השר הורוביץ: "רוב המאומתים הם ילדים, אם נחסן אותם - נוכל להתגבר על הגל הנוכחי" • עד כה חוסנו 600 ילדים

שר הבריאות ניצן הורוביץ הגיע היום (שלישי) לקופ"ח מכבי בת"א כדי לפתוח את מבצע חיסוני הילדים במתחם החיסונים במקום.

הילדים שפתחו את מבצע החיסונים היום // צילום: ללא קרדיט,

שר הבריאות הורוביץ אמר בפתח דבריו: "החיסון הזה מגן על הילדים ואין שום סיבה או תירוץ לחשוף את הילדים למחלה. יש השפעות לאורך זמן אצל ילדים שחלו ומפתחים 'לונג קוביד'"

החיסון הזה בטוח ועבר את כל האישורים הרלוונטים גם בארה"ב וגם כאן בישראל. אנו ממליצים לכולם להתחסן כדי להגן על עצמם וכן גם למנוע הדבקה של אחרים".

שר הבריאות הורוביץ ומנכ"לית קופ"ח מכבי // צילום: ללא קרדיט,

"כרגע הרוב מבין המאומתים הם ילדים ואם נחסן אותם נוכל לעצור את הגל הנוכחי".

מנכ"לית קופ"ל מכבי, סיגל דדון-לוי, אמרה: "יש למעלה מ-13 אלף מוזמנים שכבר קבעו תורים ואנו מצפים בימים הקרובים. אנו מזהים אצל חלק מההורים חששות והתלבטויות ואני קוראת לכל מי שחושש ומתלבט להתייעץ עם רופא הילדים או המשפחה.

החל מבצע חיסוני הילדים // צילום: ללא קרדיט,

"נא לא להסתמך על מידע לא מקצועי ולא מהימן. הבחירה היא בין חיסון יעיל מושכל ובטוח לבין הסיכון לפגוש את הקורונה כשהוא לא מחוסן".

600 ילדים כבר חוסנו אתמול

מבצע חיסוני הילדים בני 5 עד 11 מתחיל היום באופן רשמי, אך בקופות החולים, שכבר סיימו את ההיערכות למבצע, החלו לחסן את הילדים כבר אתמול בשעות אחר הצהריים. עד כה חוסנו יותר מ־600 ילדים: בכללית התחסנו 350 ילדים, במכבי כ־250 ילדים ובמאוחדת 33, והוזמנו כבר יותר מ־22 אלף תורים לימים הקרובים. במשרד הבריאות נמנעו מלנקוב ביעד להיקף ההתחסנות, אך בחיסוני מתבגרים בני 15-12 עומד שיעור ההתחסנות על 68%, וזאת כחצי שנה מתחילת מבצע החיסונים.

מבצע חיסוני הילדים יוצא לדרך %2F%2F צילום%3A משה בן שמחון

בישראל יש כ־1.2 מיליון ילדים בני 5 עד 11, מהם 22% מחלימים (277,831 ילדים). בשלב הראשון מחלימים ובעלי בדיקה סרולוגית חיובית לא יחוסנו עד לדיון בנושא בשבוע הבא שיקיים הצוות לטיפול במגיפות. קופות החולים פתחו מאות נקודות חיסון במרכזי החיסונים, במרפאות בריאות הילד ובמרפאות בקהילה. קופת חולים מאוחדת מפעילה ניידת חיסונים, ושם פונים באופן יזום להורים לצורך זימון תור.

גיא ליכטר בן ה־11 הגיע עם אמו למתחם החיסונים של כללית בכפר סבא ואמר לאחר החיסון: "ציפיתי שזה ידקור יותר ושזה ישפיע עלי... תתחסנו, אם אתם לא רוצים להגיע לגל חמישי". גם גאלה קונסטנטה בת ה־11 מהרצליה התחסנה במרפאת מכבי ברמת השרון. לדבריה, "כל משפחתי התחסנה וחיכיתי שיגיע תורי. אני חושבת שזה חשוב, כדי לשמור על המשפחה, על החברים, לסיים עם הבידודים ולטוס לחו"ל".

חיסוני הילדים יוצאים לדרך // צילום: קוקו, צילום: קוקו

ספי רויטבלט, אחות בכללית: "התרגשנו לקבל את ראשוני הילדים שהגיעו להתחסן במתחם G בכפר סבא. אנחנו ערוכים לפתוח את מבצע החיסונים באופן רשמי, במרפאות שכונתיות ובמרכזים לבריאות הילד. סיימנו את ההדרכות לצוותים, ואת פני הילדים יקבלו האחיות במקצועיות גדולה וביחס אישי. אנחנו כאן גם עם הפתעות לילדים", הבטיחה.

פרופ' סלמאן זרקא, פרויקטור הקורונה, אמר: "זה יום חג לילדים ולהורים שיוכלו להגן על ילדיהם. אכן ברוב המקרים זו מחלה קלה ולא סימפטומטית, אך זה יכול להמשיך עם תופעות לוואי ארוכות כמו לונג קוביד ופגיעה מערכתית קשה - PIMS. אנו נערכים להפעיל את ניידות החיסונים גם בפריפריה. לא יהיה מחסור בחיסונים ונגיש אותם בכל מקום - בהמשך גם בבתי הספר, כפי שהיה עד עכשיו".

עוד אמר פרופ' זרקא בתדרוך לתקשורת: "אנחנו בהחלט מודאגים מהעלייה במקדם ההדבקה, עוקבים תדיר ומנתחים נתונים. לא ראינו משהו ממוקד במקום מסוים או בקבוצה מסוימת. עושה רושם שאולי די מהר יצאנו מהגל הרביעי - הורדנו מסיכות ואין הקפדה על התו הירוק כנדרש. ה־R מזכיר לנו שהקורונה כאן ושצריך לפעול בהתאם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...