משתתפי קמפיין החיסונים של משרד הבריאות איבדו את היקרים להם שחלו בקורונה, או נדבקו בעצמם. כעת הם סופגים איומים מצד מתנגדי החיסונים.
בשבועיים האחרונים עלה קמפיין חדש של משרד הבריאות, שבו מופיעים חמישה אנשים שחלו או ששכלו קרובי משפחה. הם ביקשו לשתף מתוך הלקח האישי שלהם ולקרוא לאחרים להתחסן למען בריאותם, אך מאז עלה הקמפיין הם נמצאים תחת מתקפה ברשתות החברתיות, לרבות איומים אישיים שנשלחים אליהם ואפילו איומים בפגיעה כלכלית.
"לא קיבלתי שקל"
דבורה יחזקאלי (28) מכפר יונה היא אחת המשתתפים. בתשדיר היא מספרת, בין היתר: "הדבקתי את הבת הקטנה שלי, היו לי רגשות אשם כבדים. היא אושפזה בבית חולים. ילדה בת שלוש עם דופק 203 במנוחה. אל תחכו. אל תדחו. התחסנו. חבל שתתחרטו".
לפי עדותה, מאז החל פרסום התשדיר בטלוויזיה וביוטיוב היא מקבלת תגובות חיוביות ומעודדות - אך לצידן גם סופגת הכפשות בפייסבוק וברשתות חברתיות אחרות. אמש אף נחסם החשבון שלה בפייסבוק, אחרי שמתנגדי חיסונים גרמו לכך, לטענתה. "קיבלתי גידופים, החל מקללות על איך שאני נראית. בהמשך קראו לי נאצית, ואמרו שאני אמא מזעזעת, ועוד קריאות. ידעתי שיכול להיות שזה יגרור תגובות, כי יש אנשים שמתנגדים, אבל לא חשבתי שזה יירד לפסים אישיים. זה הגיע למצב שבן-אדם פתח עמוד פייסבוק פיקטיבי והקליט לי קללות, וממש סוג של איום שזה יירד מהטלוויזיה. זה מפחיד. מה יקרה אם בן אדם יזהה אותי ברחוב, יתקוף ויקלל אותי? בן אדם כזה גם יכול להוציא סכין ולדקור. זו נימת הקול הבריונית והאלימה. אתה לא רוצה להתחסן - אל תתחסן. אבל לבוא בכזו צורה, בבריונות ובאגרסיביות? אני בחורה דתייה. אני שוקלת ברצינות להתלונן במשטרה".
המקרה של אבי שאוליאן, משתתף אחר, טרגי אף יותר. הוא איבד את אחיו, חי שאוליאן (57), שהיה פעיל מרכזי בקרב מתנגדי החיסונים ומתנגדי התו הירוק, וגם לאחר שאושפז המשיך לפרסם בפייסבוק ש"המדינה מבצעת כפייה אינטרסנטית פושעת עלינו. אל תוותרו. התו הירוק לא יקום בישראל, ואין לו קשר לקורונה".
בקמפיין מספר אבי: "היינו יכולים להציל אותו אם היינו משכנעים אותו ללכת ולהתחסן. אחי, חי שאוליאן, היה מתנגד חיסונים פעיל מאוד בשטח וברשתות החברתיות. אני רואה אותו כאחד הקורבנות המיותרים".
אתמול הוא הודה שקשה לו להתמודד עם הגל העכור של התגובות. "יש הרבה הודעות שמחקתי, לא יכולתי לראות את זה כי זה עשה לי לא טוב". ובכל זאת, ניסה לצטט חלק מהן: "רשמו לי 'עם אחים כמוך מי צריך אויבים?', וזה עוד עדין. כתבו לי 'גם אחרי מותו לא מכבדים אותו, בושה וחרפה לכם'. וגם דברים כמו 'אתה עושה אחלה כסף מהקמפיין, טוב לך שהוא מת'".
אלא ששאוליאן לא קיבל שקל עבור ההשתתפות בקמפיין. "עשיתי את זה בחינם", הוא מגלה. "זו שליחות. אני לא מתלונן במשטרה, ולא רוצה להחריף את המלחמה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו