לאחר הפרסום ב"ישראל היום"
מנכ"ל משרד הבריאות: "חלק מדיוני המומחים ישודרו באינטרנט"
פרופ' נחמן אש אמר כי מלוא הדיונים לא יובאו בשידור חי, כדי למנוע השפעות לא ענייניות על הדיון • ד"ר שרון אלרעי פרייס התייחסה לחיסוני הילדים, ואמרה: "לא נתחיל לחסן בשבוע וחצי הקרובים, יש לשתף את הציבור ולהסביר על החיסון"
0השמעה
יומיים לאחרפרסום "ישראל היום" כי משרד הבריאות בוחן את האפשרות לשדר בשידור חי חלק מדיון המומחים על אישור חיסון הילדים, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש התייחס היום (שלישי) לנושא, ואמר בגל"צ: "מעריך שהפעם התהליך יהיה יותר שקוף, לפחות חלק מהדיונים ישודרו באינטרנט. אנחנו לא רוצים שתהיינה השפעות לא ענייניות על הדיון, כיוון שהוא פומבי".
קודם היום התראיינה ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירות בריאות הציבור, ב-103FM, ואמרה: "לא חושבת שבתוך שבוע וחצי נתחיל לחסן ילדים בישראל, אני חושבת שייערכו דיונים רציניים. אנחנו רוצים להציג את כל המידע לקהילה המדעית בישראל, לשתף את הציבור ולהסביר על החיסון בזמן הקרוב במהלך חודש נובמבר".
כזכור, היום יתקיים הדיון המכריע בוועדה המייעצת ל-FDA האמריקני בעניין חיסוני הילדים בני 5 עד 11. לאחר ההחלטה בארה"ב יתקיים דיון דומה גם בישראל. אם המומחים המייעצים למשרד הבריאות ימליצו לאשר את החיסון לילדים, במשרד מעריכים שהוא יינתן בתוך שבועות ספורים.
886 מאומתים לקורונה מאתמול
בד בבד, משרד הבריאות פרסם הבוקר את נתוני התפשטות הקורונה בישראל. 886 מאומתים לקורונה ביממה, כאשר בישראל יש 11,439 נדבקים בנגיף. 249 חולים במצב קשה, מתוכם 139 חולים מונשמים. מקדם ההדבקה עומד על 0.72. אתמול נפטרו חמישה אנשים מהנגיף, ומפרוץ המגפה מתו 8,602 אנשים מהנגיף.
מספר הישראלים שקיבלו את מנת הבוסטר עומד על 3,915,254 אנשים, כאשר את המנה השנייה קיבלו 5,718,253 ישראלים ואת השלישית קיבלו 6,222,551 ישראלים, אך קצב ההתחסנות במנה השלישית נמוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו