טיפול נוסף נגד קורונה: מחקר חדש מראה תוצאות מבטיחות לקוקטייל נוגדנים שניתן בזריקה לחולים בנגיף. הטיפול הפחית ב-50% את הסיכון למחלה קשה או תמותה בהשוואה למי שקיבלו פלצבו.
הטיפול שניתן בזריקה הוא פיתוח של חברת אסטרהזניקה ונקרא בינתיים AZD7442. במחקר שלב 3 בטיפול, נמצא כי היו 18 מקרי מחלה קשה בקבוצת המחקר (407 משתתפים) לעומת 37 בקבוצת הביקורת (415 משתתפים).
בהמשך, נמצא כי מי שקיבל את הטיפול בתוך חמישה ימים מהופעת הסימפטומים, הפחית את הסיכון למחלה קשה או למוות ב-67%. הטיפול ניתן לחולים שלא היו באשפוז ומיועד לאנשים שאין להם ייצור נוגדנים בתגובה לחיסון.
המחקר נעשה ב-13 מדינות כאשר ל-90% מהמשתתפים היו מחלות רקע או גורמי סיכון למחלה קשה, בהם סוכרת, השמנת יתר, מחלת ריאות כרונית, אסטמה, סרטן, מחלת לב או דיכוי חיסוני. כ-13% מהמשתתפים היו מעל גיל 65.
הטיפול המדובר הוא שילוב של שני נוגדנים לטווח ארוך. בניגוד לחיסון שגורם למערכת החיסון של הגוף לפתח נוגדנים, כאן מוזרקים נוגדנים ישירות לגוף. הטיפול בזריקה של אסטרהזניקה הוא הראשון שהוכח במחקר שלב 3 כיעיל, הן למניעה והן לטיפול. הטיפול כבר הוגש לאישור ה-FDA במסלול של אישור שימוש בחירום.
"תוצאות חיוביות אלה מראות שזריקה תוך-שרירית של AZD7442 יכולה למלא תפקיד חשוב במאבק במגפה ההרסנית הזו", אמר יו מונטגומרי, החוקר הראשי בניסוי.
"טיפול מוקדם בנוגדן שלנו, יכול להפחית משמעותית את ההתקדמות למחלה קשה, עם הגנה מתמשכת למשך יותר משישה חודשים", אמרה מנה פנגאלוס, סמנכ"לית אסטרהזניקה. מחקר המשך מתוכנן בקרב חולים שכבר אושפזו עם סיבוכי קורונה. מדובר בטיפול דומה לקוקטייל הנוגדנים של חברת רג'נרון שניתן בעירוי, ולטיפול של חברת מרק שניתן בכדור.
בתוך כך, חברת מרק הגישה היום בקשה ל-FDA לשימוש חירום בתרופה חדשה בשם מולנופיראוויר שפותחה נגד קורונה. מדובר בטיפול בנוגדנים שמונע התפתחות מחלה קשה. התרופה, שניתנה לחולים עם גורם סיכון אחד לפחות, הפחיתה ב-50% סיכון לאשפוזים בהשוואה למי שקיבלו פלצבו. לא נרשמו מקרי תמותה בקבוצה שקיבלה את הטיפול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו