מאות מפגינים מארגון הרופאים המתמחים "מרשם" חסמו הערב (שני) את רחוב אבן גבירול בתל אביב, כחלק מהמאבק לשינוי תנאי התורנויות ומשמרות המתמחים. המפגינים שרפו בגדי רופאים (סקראבס) בסמוך לביתו של שר הבריאות ניצן הורוביץ.
מחאת המתמחים בתל אביב
המשטרה עצרה חמישה מפגינים שהפרו את הסדר, הפריעו לתנועה בכביש וחסמו אותו למשך דקות ארוכות.
לפני ההפגנה אמרו בארגון הרופאים המתמחים "מרשם": "שר הבריאות עשה עלינו סיבוב וחזר בו מכל ההסכמות שהגענו אליהן. נגיע היום להפגין ליד הבית שלו כדי שיסתכל לנו בעיניים, ויסביר לנו איך זה נראה לו הגיוני לקבוע שיותר מ90% מהמתמחים ימשיכו לעשות תורנויות של 26 שעות.
"אנחנו לא נוותר ונילחם עד הסוף. כל האחריות מבחינתנו היא על שר הבריאות. ואם עד סוף השבוע הוא לא יאשר מתווה ראוי לקיצור התורנויות, כבר ביום חמישי יגישו 2,300 מתמחים, סטאז'רים וסטודנטים את מכתבי ההתפטרות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנואו קיצור או התפטרות#מתים_מעייפות pic.twitter.com/uznD6FuCaN
— מרשם ארגון מתמחי הרפואה (@MirshamOrg) October 4, 2021