מחלקת קורונה בבית החולים בנהריה \ צילום: ארכיון: אנצ'ו גוש/ג'יני

שישה ילדים החלימו מקורונה - ומאושפזים עם תסמונת דלקתית

לפי נתונים של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, עד לחודש יוני האחרון דווחו כ־103 מקרים של הדלקת בילדים

שישה ילדים מאושפזים בשבוע האחרון בבתי החולים, חלקם במצב קשה, עם סיבוך של תסמונת דלקתית רב־מערכתית שמתפתחת לאחר הידבקות בקורונה (PIMS). הילדים מאושפזים בבתי החולים שיבא, הלל יפה, כרמל, סורוקה והעמק.

בהלל יפה אושפזו בן 4 שכבר שוחרר ובן 8, שמצבו מוגדר קשה והוא הועבר לבית חולים אחר לטיפול נמרץ ילדים. ד"ר עדי קליין, מנהלת אגף ילדים בהלל יפה, ציינה כי "בן ה־8 היה חולה לפני חודש ללא תסמינים, והשבוע אושפז. בגלל היקף התחלואה יש חשש שהתופעה תלך ותוחמר".

"מדובר במספר מקרים רב יחסית, וזה קשור לכך שיש עלייה כללית בתחלואה ומכיוון שהילדים לא מחוסנים", מסבירה ד"ר גליה ברקאי, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בילדים בשיבא. "הילד שמאושפז אצלנו עוד מעט בן 12 וכלל לא ידע שנדבק בקורונה, ואפילו ביקר בבית הספר בשבוע האחרון והגיע עם הסיבוך. חשוב לזכור שקורונה בילדים יכולה לעבור מאוד בקלות, אבל הסיבוך שמתפתח בעקבותיה קשה מאוד ודלקת רב־מערכתית כזו יכולה להיות מסכנת חיים".

לפי נתונים של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, עד לחודש יוני האחרון דווחו כ־103 מקרים של דלקת כזו בילדים, וילדה בת 12 מבני ברק אף נפטרה מסיבוכי הדלקת. תסמונת דלקתית רב־מערכתית שמתפתחת לאחר קורונה מתבטאת בתופעות של חום גבוה, שלשולים והקאות, אודם בלחמיות העין, פריחה, דלקת בשריר הלב, לחץ דם נמוך ופגיעה במערכות אחרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...