"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לראשונה: שיתוף פעולה בין הרווארד לארגון בריאות ישראלי

מכון המחקר של כללית ובית הספר לרפואה של האוניברסיטה הקימו מיזם לרפואה מותאמת אישית • פרופ' רן בליצר: "מתקדמים לעבר עתיד שבו היכולת לחזות סיכון רפואי תאפשר למנוע מאנשים לחלות מלכתחילה"

,עודכן
0השמעה
מעבדת קורונה של כללית, צילום: יוסי זליגר

"המטרה - לשנות באופן עמוק את עולם הרפואה המוכר היום":אוניברסיטת הרווארד משתפת פעולה לראשונה עם ארגון בריאות ישראלי, ביוזמה שמטרתה לקדם את תחום הרפואה האישית.

במסגרת שיתוף הפעולה, מכון המחקר של כללית ובית הספר לרפואה של הרווארד הקימו מיזם לרפואה מותאמת אישית על שם משפחת איוון ופרנצ'סקה ברקוביץ', שבמסגרתו יופעלו שתי זרועות: זרוע מחקרית וזרוע קלינית.

בזרוע המחקרית יתקיים מחקר להבנת הבסיס למחלות שונות ולהתאמת טיפולים רפואיים.מחקרים ראשונים כבר מתקיימים, בדגש על תחלואה הקשורה בקורונה.

בזרוע הקלינית תוקם מרפאה בכללית שמטרתה אבחון והתמודדות עם תעלומות רפואיות, זאת במטרה לתת טיפול מותאם אישית לכל מקרה.

העומדים בראש מיזם זה הם פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר וראש מערך החדשנות בקופה, ופרופ' אייזיק כהנא, ראש המחלקה לאינפורמטיקה ביו-רפואית במכון בלווטניק בבית הספר לרפואה של הרווארד.

פרופ' בליצר,יובל חן

לדברי פרופ' בליצר, "שיתוף הפעולה הייחודי יאפשר לנו לממש את החזון של רפואה מותאמת אישית ולהתקדם לעבר עתיד של רפואה מנבאת, שבה היכולת לחזות סיכון רפואי תאפשר אף למנוע מאנשים לחלות מלכתחילה. הפעילות המשותפת כבר החלה, ותוצאות ראשונות שלה יחשפו כבר בחודשים הקרובים".

פרופ' כהנא מוסיף: "האידיאל של רפואה מדויקת אינו חדש. מתן הטיפול הנכון למטופל הנכון בזמן הנכון אתגר רופאים במשך עשורים רבים, אולי מאות שנים. האידיאל הזה מתקרב כעת למציאות באמצעות פילנתרופיה בעלת חזון, אשר תקדם את המחקר והחינוך בשני מוסדותינו ותגביר את כל נקודות החוזק שלהם".

פרופ' כהנא,Jim Harrison for HMS
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר