"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רה"מ בנט: "האפשרות למתן מנת חיסון שלישית קרובה - עובדים על זה"
על רקע שיאי התחלואה בגל הנוכחי, אמר בנט בעת ביקורו בבית אבות בי-ם: "העלייה במספר החולים במצב קשה - אנחנו מתקרבים לזה מאוד" • מוקדם יותר, אמר שר הבריאות הורוביץ: "אם וכאשר נחליט על מתן מנה שלישית, ישראל תהיה ערוכה ומוכנה"
רה"מ בנט // צילום: אורן בן חקון

רה"מ בנט: "האפשרות למתן מנת חיסון שלישית קרובה - עובדים על זה"

על רקע שיאי התחלואה בגל הנוכחי, אמר בנט בעת ביקורו בבית אבות בי-ם: "העלייה במספר החולים במצב קשה - אנחנו מתקרבים לזה מאוד" • מוקדם יותר, אמר שר הבריאות הורוביץ: "אם וכאשר נחליט על מתן מנה שלישית, ישראל תהיה ערוכה ומוכנה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בצל התפשטות הקורונה ושיאי התחלואה של הימים האחרונים, ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס היום (שלישי) לאפשרות של מתן מנת חיסון שלישית. "אנחנו על זה", אמר בנט, "כמה שפחות נדבר, ככה זה יותר קרוב. עם העלייה במספר החולים במצב קשה - אנחנו מתקרבים לזה מאוד". ראש הממשלה אמר את הדברים במסגרת ביקור בדיור מוגן "מגדל נופים" בירושלים, שבו השתתפו גם שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים מאיר כהן, והשרה לשיוויון חברתי מירב כהן.

בנט התייחס לנתוני התחלואה ואמר: אנחנו מסתכלים על הנתונים, גם על המאושפזים, המונשמים והאקמו. מאומתים הם לא חזון הכל. לפי זה אנחנו מנהגים את הספינה הלאומית". באשר לחיסונים הדגיש: "אני דואג לזה שמחסני החיסונים שלנו יהיו מלאים. הציבור צריך לצאת להתחסן וככה להגן לא רק על עצמו אלא גם על סבא וסבתא".

"אני פונה מכאן לצעירים והצעירות בישראל. כשאתם מתחסנים - אתם מגנים על כל עם ישראל.
יש לנו קהל גדול של אנשים שהם לא אנטי, אלא פשוט לא הגיעו לזה", הסביר בנט. "אני פונה לכל הצעירות והצעירים מעל גיל 12 - כדי להגן על סבא ועל סבתא. אין לי ספק שצריך לעשות את זה כדי להגן על הפגיעים ולשמור על הכלכלה".

שר הרווחה מאיר כהן: "לאורך כל המגפה ראינו שבתי האבות והדיור המוגן, הן הפגיעים ביותר. הידקנו את ההנחיות והפיקוח של משרד הרווחה במוסדות אלה, חייבים ללמוד מהעבר ולשמור ככל שניתן על בריאות ההורים של כולנו. יחד עם זאת, יש להפנים שחלק מבריאותם תלויב בצורך שלהם לפגוש את קרוביהם. זה האיזון שעליו אנחנו צריכים להקפיד".

השרה כהן הוסיפה: "מהלכים הדחופים שלשיטתי יש לקדם כרגע הם: ראשית, תו ירוק לבתי אבות, שמשמעותו שתהיינה בדיקות מהירות למבקרים שאינם מחוסנים. שנית, כיום מבוצעות כ-10,000 בדיקות ביום במוסדות השונים במטרה לאתר נדבקים. במידה ותהיה עלייה בתחלואה עלינו להיות ערוכים להכפלת המספר הזה. שלישית, יש לבחון ברצינות את מתן מנת החיסון השלישית בקרוב".

"מכל השיחות שקיימתי עם מומחים בתחום", סיפרה, "עולה כי לא נשקפת מחיסון זה סכנה, ולעומת זאת התועלת שבו יכולה להיות גדולה".

מוקדם יותר, התייחס גם שר הבריאות ניצן הוביץ לאפשרות ואמר: "אנחנו בקשר עם גורמי מחקר ורפואה וגופים רגולטורים רלוונטיים - אם וכאשר נחליט על מתן חיסון שלישי, בהתאם כמובן לקריטריונים הרפואיים היציבים ביותר, ישראל תהיה ערוכה ומוכנה עם מלאי חיסונים לכולם".

כמו כן, לראשונה בגל הקורונה הנוכחי, יותר מ-2,000 נדבקים חדשים אותרו ביממה: 2,112 בני אדם נמצאו אתמול מאומתים לקורונה, כך על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר. אתמול בוצעו 92,770 בדיקות לגילוי הנגיף, כך ששיעור התוצאות החיוביות עומד על 2.3%, נתון המצביע על המשך העלייה באחוז הנבדקים החיוביים.

33,322 בדיקות בוצעו מאז חצות, 544 מהן יצאו חיוביות - כך ששיעור התוצאות החיוביות נכון לשעה 09:21 עומד על 1.66%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...