"הראש שלו הוטח, לאף אחד לא היה אכפת - מי אחראי על המחדל הזה?"

בעקבות טענות שפורסמו על התנהלות אנשי צוות כלפי לוחמי צה"ל שנפצעו קשה בלבנון ומאושפזים ברמב"ם, שר הביטחון הנחה את צה"ל לקיים בדיקה יסודית ולהציג בפניו את הממצאים • "הדבר לא יעבור לסדר היום"

בית החולים רמב"ם (ארכיון). לצולמים אין כל קשר לכתבה. צילום: דוברות רמב"ם

שר הביטחון ישראל כ"ץ הורה לצה"ל לבדוק בדחיפות את הטענות להתנהגות בלתי ראויה מצד אנשי צוות בבית החולים רמב"ם כלפי לוחמי צה"ל שנפצעו באורח קשה בקרבות בלבנון ומאושפזים במקום.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎דוד צ'סטרמן | מייסד MentMe ומועדון 8020 לחיפוש עבודה חכם‎‏ (@‏‎david_chesterman‎‏)‎‏

ההנחיה ניתנה בעקבות טענות שפורסמו בנוגע להתנהלות אנשי צוות בבית החולים כלפי הלוחמים.

בפוסט שפרסם ברשת אינסטגרם, דוד שכטרמן, אחיו של אחד הפצועים המדוברים, כתב: "אח שלי נפצע קשה בלבנון, ומה שקרה אחר כך לא נתפס. לפני 3 ימים הוא אושפז בבית החולים רמב"ם יחד עם עוד שלושה חברים לוחמים. הוא היה מורדם ומונשם והתעורר רק אתמול בצהריים כשהוא סובל מכוויות בכל הגוף, כאבים, חום והזיות. בלילה הגיעה משמרת חדשה למחלקה – כולם דוברי ערבית. הם הוציאו את כל המשפחות מהמחלקה ונעלו את הדלתות.

"ארבעה לוחמים פצועים קשה מוצאים את עצמם לבד לילה שלם, מוקפים בצוות דובר ערבית מאחורי דלתות נעולות. זה מטורף לגמרי. ביקשנו להיכנס רק לשנייה, רק לראות שהוא בסדר. הם סירבו לנו שוב ושוב. פרצתי את הדלת ונכנסתי לראות שאח שלי בסדר.

שכטרמן מספר כי אחיו "התחנן למים ואף אחד לא היה בסביבה. הוא לחש לי שהפכו אותו במיטה בברוטליות 'כמו סרדין', הראש שלו הוטח במיטה ולאף אחד לא היה אכפת. אני באמת רוצה לדעת, מי אחראי על המחדל הזה?".

כ"ץ הנחה את צה"ל לבדוק את הדברים באופן יסודי, בשיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים, ולהציג בפניו את ממצאי הבדיקה.

במסגרת הבדיקה ביקש שר הביטחון לבחון בפרט את אופן הטיפול בלוחמים הפצועים ואת היחס שניתן להם ולבני משפחותיהם. עוד הנחה כי אם יתברר שהטענות נכונות וכי נעשו מעשים חמורים, יינקטו צעדים נגד האחראים ויופקו לקחים כדי למנוע הישנות מקרים דומים.

האלימות בבתי החולים: עימות אלים בבית החולים רמב"ם בין צעירים למאבטחים (ארכיון) // בית החולים רמב"ם

"אני רואה בחומרה רבה את העדויות שפורסמו בנוגע להתנהגות כלפי לוחמי צה"ל הפצועים בבית החולים", מסר כ"ץ. "לוחמי צה"ל הגיבורים שנפצעו בעת שהגנו על מדינת ישראל ראויים לטיפול המסור והטוב ביותר וליחס מכבד להם ולבני משפחותיהם".

שר הביטחון הוסיף: "ככל שיתברר כי מי מאנשי הצוות נהג בלוחמים הפצועים באופן בלתי ראוי או חמור – הדבר לא יעבור לסדר היום. נדרוש תשובות, נסיק מסקנות ונפעל כדי לוודא שמקרה כזה לא יחזור על עצמו".

לישראל היום נודע כי בינתיים הצוותים ובעיקר האחים והאחיות הערבים בטיפול נמרץ ברמב"ם נמצאים במצוקה קשה. "הם אמרו לי שהם מרגישים חשופים, שהדם שלהם הותר, שאנשים נכנסים לבית החולים עם נשק וכעת הם חוששים", אומר ח"כ אחמד טיבי ששוחח עם האחים במחלקה. "נאמר להם שהנהלת בית החולים תביא להם פסיכיאטר שיסייע להם לטפל במצוקה".

ח"כ טיבי מציין שדווח לו שבניגוד לנטען בפוסט שפורסם על ידי אחיו של הפצוע ברשתות החברתיות, במחלקה נכח גם רופא יהודי חובש כיפה באותו זמן. עוד ציין כי נמסר לו שהמשפחה נכחה במקום לאחר שהמטופל עבר הוצאה של צינור ההנשמה (אקסטובציה) ושוחחה אתו עד שהתעייף והם התבקשו לצאת.

בהמשך עלתה טענה שהפצוע לא קיבל לאכול ולשתות אך הפצוע עצמו אמר שקיבל ואף הודה לאח שטיפל בו. לדברי ח"כ טיבי: "אין ספק שזה קמפיין נגד צוות רפואי ערבי בכל הארץ. מדובר בקמפיין ארסי וגזעני מבית היוצר של ישראל כץ. זה מראה מה הפריימריז עושים לפשיסטים".

מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "בבית חולים רמב"ם ניתן טיפול איכותי ומקצועי לכלל המטופלים, ובודאי לחיילי צה"ל, על ידי צוות מקצועי ומיומן. בחודשים האחרונים טופלו בבית החולים מאות חיילים פצועים, חלקם במצב קשה, שקיבלו את הטיפול הטוב ביותר במרכז הטראומה המוביל בישראל. אנו מתייחסים ברצינות מלאה ומתחקרים כל טענה ליחס לא הולם למטופלינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר