סרן שחר גמלא (23) נפגע אנושות מרחפן נפץ בלבנון והועבר לבית החולים רמב״ם. למרות הטיפול שניתן לו בניסיון להציל את חייו, הרופאים נאלצו לקבוע את מותו בשבת. משפחתו ביקשה לתרום את איבריו, והם הושתלו בשישה חולים ויסייעו להצלת חיים.
סרן גמלא נפצע באורח קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון בלילה שבין חמישי לשישי, ולאחר מאבק על חייו נפטר מפצעיו, משפחתו החליטה לתרום את איבריו.
ביום ראשון התקיימו ההשתלות: לב בבן 54 בבלינסון, ריאות בבן 47 בבלינסון, כבד בבן 69 באיכילוב ואונת כבד בילדה בת 7 בשניידר, וכן שתי כליות בבן 37 ובת 72 בבלינסון. שתי הקרניות טרם הושתלו, ועור נתרם לבנק העור הארצי לטיפול בכוויות.
לאה, אימו של שחר: "אין דבר יותר גדול מתרומת האיברים משאירה את שחר לחיות באנשים אחרים. בשמחה ואהבה גדולה".
במותו סרן גמלא הציל חיים של שישה אנשים, ביניהם הילדה בל פינקלשטיין בת ה-7 וחצי, תושבת ראשון לציון. ניתוח ההשתלה בוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית.
לדבריה של יאנה , אמה של בל: "אין לי דרך להודות להורים היקרים כל כך של שחר, שמתוך השכול שלהם, העניקו חיים לבת שלי. זה צעד כל כך אצילי וכל כך לא מובן מאליו. אני רוצה להגיד להם תודה באופן אישי. אני רוצה להודות לצוות של שניידר, שעטף אותנו ודאג לנו בלי סוף".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו