"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טרגדיה בשרון: יולדת בת 35 ותאומיה מתו לאחר שהתמוטטה בביתה
האם הובהלה לבית החולים בשעת לילה, אז בוצע ניתוח קיסרי חירום להצלתה ולהצלת התאומים • סיבת המוות טרם התבררה
אמבולנס של מד"א בזירה. צילום: תיעוד מבצעי מד"א

טרגדיה בשרון: יולדת בת 35 ותאומיה מתו לאחר שהתמוטטה בביתה

האם הובהלה לבית החולים בשעת לילה, אז בוצע ניתוח קיסרי חירום להצלתה ולהצלת התאומים • סיבת המוות טרם התבררה

ירון דורוןמיטל יסעור בית-אור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בת 35 מרעננה, בשבוע ה-28 להריונה הראשון (הריון תאומים), הובהלה במהלך הלילה (בין שישי לשבת) למרכז הרפואי מאיר במצב אנוש, תוך כדי פעולות החייאה, לאחר שהתמוטטה בביתה.

עם הגעתה, בוצע ניתוח קיסרי חירום בחדר טראומה וצוותים רבים המשיכו במאמצי החייאה מתקדמים וממושכים ליולדת ולתינוקות.

למרות המאמצים הרבים, נאלץ הצוות הרפואי לקבוע את מותם של האם ושני התינוקות. סיבת המוות טרם התבררה, והאירוע דווח למשרד הבריאות.

ככל הידוע, האישה היתה בריאה וללא מחלות רקע, ועד כה לא נמצאה עדות לגורם מוות שקשור להריון כמו תסחיף מי שפיר דימום או קריש ריאתי.

27 מקרים ב-7 שנים

ממחקר שנעשה על ידי חוקרים מביה"ח אסף הרופא שמיר עולה שבשנים 2015-2022 נפטרו 27 נשים בהריון או בלידה. הממוצע הכללי של תמותת אימהות במדינה עומד על 2.6 מקרים לכל 100 אלף לידות (בישראל כ־180-160 אלף לידות בשנה). יש לציין שמספר זה הוא מהנמוכים בהשוואה לנתונים עולמיים. רוב המקרים שקרו בישראל בשנים האחרונות (92%) היו בקרב נשים בריאות וללא מחלות רקע. בשני שלישים ממקרי התמותה הגורם היה קשור לנסיבות מיילדותיות - דימום מאסיבי, זיהום בדם או תסחיף מי שפיר.

יתר הנשים נפטרו מסיבות שאינן מיילדותיות - כדוגמת זיהומים נגיפיים (מקרה אחד של שפעת ואחד של קורונה) או מחלות רקע כרוניות, כמו אפילפסיה. סיבות מוות נוספות של נשים בהיריון או בלידה (מקרה אחד לכל סיבה) היו דימום מוחי, דלקת רקמת המוח, דום לב, סיבוך מטבולי הקשור לסרטן וקרע בטחול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...