ישראל חגגה 78 שנה וכבכל שנה, ספריי השלג היה מפוזר ברחובות: כ-115 ילדים וילדות פונו אמש (רביעי) לבתי החולים השונים, בעקבות פגיעות שונות ממיכלי הספריי.
מבית החולים "אסותא אשדוד" נמסר כי נער נפצע בידו כתוצאה מהתפוצצות מיכל ספריי שלג שגרם לחתך עמוק ומשמעותי, ועוד כ-20 ילדים טופלו במלר"ד הילדים במהלך הלילה. מתוכם, 14 ילדים הגיעו למיון עם פגיעות ספריי שלג בעיניים, שני ילדים הגיעו עם חתכים בראש כתוצאה מספריי שלג שנזרק לעברם וילד אחד עם חתך ברגלו כתוצאה מספריי שלג שנזרק לעברו.
"פגיעות ספריי שלג בעיניים לעיתים מתגלות רק שעות לאחר האירוע", סיפרה ד"ר הגר גור סופרמן, מנהלת מלר"ד הילדים בבית החולים. "אם ילד מתלונן על צריבה, טשטוש ראייה, עיניים אדומות או תחושת שריפה, חשוב להגיע להיבדק. אנו מעריכים כי במהלך היום יגיעו מקרים נוספים הקשורים לחגיגות הלילה".
במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא הודיעו כי 35 ילדים ונוער הגיעו לטיפול בעקבות תלונות על צריבות בעיניים מספריי שלג. חלקם שוחררו בלילה לאחר טיפול והשאר משוחררים בשעה זו. פרופ' עדי עינן ליפשיץ , סגנית מנהל מחלקת עיניים בשמיר ציינה כי "ספריי השלג מסוכן לעיניים ופוגע בקרנית ובלחמית העין.
"נדרשת שטיפה של העיניים"
"במידה והוא נכנס לעיניים חשוב לבצע שטיפה של העין כמה שיותר מהר עם מי ברז ואז מומלץ להגיע לבדיקה, על מנת לוודא שאין פגיעה משמעותית יותר ולקבל טיפול בהתאם למצב", הוסיפה. במהלך הלילה הצוות הרפואי של מחלקת ילדים ועיניים בשמיר העניקו טיפול מסור ומקצועי למעלה מ-35 ילדים. אני פונה להורים בבקשה לשים לב שספריי שלג יכול להיות דבר מסוכן. חג עצמאות שמח ובטוח לכל בית ישראל".
במרכז הרפואי וולפסון התקבלו כ-60 ילדים שסבלו מגירוי ופגיעות בעיניים בעקבות שימוש בספריי. הילדים טופלו במקום על ידי הצוותים הרפואיים, עברו שטיפות עיניים ובדיקות נדרשות, ושוחררו לבתיהם לאחר קבלת טיפול והנחיות להמשך מעקב.
במרכז הרפואי וולפסון מדגישים כי הצוותים המקצועיים במיון המבוגרים ובמיון הילדים פעלו במהירות, במקצועיות ובמסירות לאורך כל הלילה, והעניקו טיפול איכותי ויעיל לכלל הפונים.
בהכנת הידיעה השתתף אבי כהן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
