השר חיים כץ. צילום: צילום: ליאור מזרחי

שוב מתיחות בין דירקטוריון כללית לשר הבריאות: טענותיך חסרות אחריות ופוגעניות

בקופת החולים דוחים את דרישת השר לצמצם את סמכויות יו"ר הדירקטוריון יוחנן לוקר • לוקר טוען כי דברי כץ הם "עיוות מציאות ועלבון לעובדי כללית" • הקופה מזהירה מפני שינויים בהולים בתקנון שעלולים לפגוע ביציבותה

שוב מתיחות בין דירקטוריון כללית לשר הבריאות: בקופת החולים לא ממהרים לאשר את דרישת השר חיים כץ לערוך רפורמה בתקנון, שבמסגרתה יצומצמו משרתו וסמכויותיו של יו"ר הדירקטוריון, יוחנן לוקר.

בתגובה לדרישות שהעביר השר בתחילת השבוע, השיב לוקר: "האמור במכתבך מהווה עיוות מציאות ועלבון לכל אחת ואחד מעובדי הקופה, שעמדו בחזית הלחימה ברפואה, נתנו שירות רפואי יוצא דופן והיוו עוגן של יציבות לאומית עבור כלל האוכלוסייה".

חיים כץ מתארח בתוכנית "בקריאה ראשונה" בהנחייתה של שירית אביטן כהן

כזכור, השר כץ טען כי קיימים "ליקויים רבים בממשל התאגידי של כללית", שהובילו, לדבריו, לחילופי מנכ"לים ובכירים בתדירות גבוהה שפגעה בתפקוד הקופה ומסכנת את יציבותה.

לוקר מציין בתשובה לשר כי "הדירקטוריון חולק מכל וכל על האמירות, המכפישות וחסרות הבסיס, במכתבך, באשר לקיומם של "ליקויים רבים" בממשל התאגידי, שאף לא הוצגו מעולם לכללית, והטענות לפגיעה ביציבות ותפקוד הקופה.

קופת חולים כללית. מצב הממשל התאגידי בקופה מחייב תיקון מיידי, צילום: יהושע יוסף

לוקר דחה את דבריו בחריפות וציין כי:"הדירקטוריון חולק מכל וכל על האמירות המכפישות וחסרות הבסיס במכתבך. אלה דברים חסרי שחר, הפוגעים בראש ובראשונה ב-52 אלף עובדי כללית שהתמודדו בצורה מעוררת השראה עם מגפת הקורונה, מלחמת חרבות ברזל ומבצע 'עם כלביא'".

בכללית טוענים כי העלאת טענות כאלה מצד משרד הבריאות היא חסרת אחריות ומערערת את אמון הציבור בקופה. עוד נטען כי השר גיבש את עמדתו מבלי לשמוע את עמדת כללית.

כזכור, שר הבריאות ביקש להכניס שורה של שינויים בתקנון הכללית בהם צמצום משרת יו"ר הדירקטוריון והגבלת מעורבותו במינויים ובעבודה השוטפת. בכללית מדגישים כי שינוי התקנון דורש דיונים בגופים המוסמכים וביקשו ארכה של חודשיים להשיב לדרישת השר, תוך אזהרה כי לשינויים עשויות להיות השלכות רוחב על כלל מערכת הבריאות.

לוקר הוסיף כי אם תתחדש עבודת ועדת הבדיקה להתנהלות הדירקטוריון, תשקול הקופה לחדש את עתירתה לבג"ץ. לדבריו, "יהיה זה חסר אחריות לפעול בלחץ זמנים או לאפשר שינויים בהולים שלא נבחנו לעומקם ושעלולים להזיק לכללית לשנים רבות קדימה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...