הוועדה בכנסת מצאה: יש סיבה שחרדים לא מתחסנים נגד חצבת

ועדת הבריאות דנה באתגרי ההתחסנות בחברה החרדית, על רקע מותם של חמישה תינוקות בריאים מהמחלה בחודשים האחרונים • ראש שירות בריאות הציבור :"משפחות לא מגיעות להתחסן בזמן, וגם כשיש תחלואה ילדים לא מגיעים בזמן לבית החולים, זו טרגדיה, היו ילדים שהגיעו בשלב מאוחר מדי - והיה ניתן לטפל בהם"

חיסון . צילום: GettyImages

ועדת הבריאות של הכנסת דנה היום (שלישי) בהתפרצות מחלת החצבת, עם דגש על האתגרים בהתחסנות בחברה החרדית.

לפי משרד הבריאות, מוקדי ההתפרצות הם בירושלים, בית שמש, בני ברק, חריש, מודיעין עילית, נוף הגליל, אשדוד, קריית גת וצפת.

בחודשים האחרונים נפטרו מספר תינוקות ממחלת החצבת כאשר ארבעה מהם גרים בשכונת מאה שערים, ואחד גר בבית שמש. כולם בני שנה עד שנתיים וחצי, בריאים ללא מחלות רקע, אך לא מחוסנים.

התפרצות חצבת בישראל: 245 חולים אובחנו, ילד מחובר לאקמו // בי"ח שערי צדק

ד"ר שרון אלרועי-פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, ציינה בדיון כי: "ארבעה ילדים הגיעו מתים לבית החולים. לא היה סיכוי לטפל בהם. חלקם הגיעו במצב קל, עם נוזל סביב הריאות, או מיובשים. כלומר, אם היו מגיעים מוקדם יותר לבתי החולים היינו יכולים לטפל בהם". 

פרייס הוסיפה לדבר על האתגר שבחיסון החברה החרדית: "יש חוסר היענות לחיסונים בקבוצות הקיצוניות. הדבר הכי בולט במשפחות שבהן היתה פטירה של ילד ולמרות זאת לא מחסנים את שאר המשפחה. בעיניי זה בלתי נתפס".

"משפחות לא מגיעות להתחסן בזמן, וגם כשיש תחלואה ילדים לא מגיעים לבית החולים בזמן, זו טרגדיה. הסיבה לכך היא פייק ניוז. יש גורמים שמפיצים מידע שקרי מאורגן וממומן - וזה גורם למוות של ילדים. הם פשוט רוצחים"

נציגים במגזר החרדי אישרו כי מדובר באדם פרטי שמנהל "מלחמת עולם" נגד חיסונים. אלרועי-פרייס הוסיפה כי מספר הילדים הלא-מחוסנים במגזר החרדי הכפיל את עצמו מאז ההתפרצות הקודמת ב־2018–2019, והבהירה שהבעיה אינה תמיד אידיאולוגית: "יש משפחות מרובות ילדים שפשוט מתקשות להגיע לטיפות חלב".

יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי, אמר: "מאז אפריל דווח על אלף חולים, ובימים האחרונים מתו ארבעה תינוקות. מדובר בפיקוח נפש, אסור להשלים עם זה. ההסתה נגד חיסונים הורגת ילדים".

 היו"ר אף ציטט את הרב דוד יוסף  שאמר כי הורים שאינם מחסנים "אינם שומרי תורה ומצוות, ואם יקרה אסון - דמם של הילדים יהיה על ידיהם".

נושא המחסור בתשתיות גם כן עלה בדיון. נציגי בית שמש סיפרו כי יש שכונות ותיקות שלא נבנו בהן מעולם קופות של טיפות חלב. במשרד הבריאות הודו כי שתי תחנות חדשות אינן פעילות עדיין בשל מחסור בתקני אחיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר