"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כך משקפי VR מסייעות לנשים בבדיקות ממוגרפיה

התוצאות הראשוניות של מחקר שנערך בשיתוף פעולה בין אסותא מרכזים רפואיים למכללת אשקלון, הדגימו הפחתה מובהקת ברמות החרדה בקרב נבדקות הממוגרפיה • גם מדדי כאב ולחץ נבחנו, וגם בהן נמצאה מגמה של הפחתה

,עודכן
0השמעה
אישה משתמשת במשקפי VR. צילום: Getty Images

מחקר שנערך בשיתוף פעולה בין אסותא מרכזים רפואיים למכללת אשקלון מגלה כבר בשלביו הראשונים כי שימוש במשקפי מציאות מדומה (VR) בקרב נשים המגיעות לבדיקת ממוגרפיה מפחית באופן מובהק את תחושת החרדה, ואף מצביע על פוטנציאל להפחתת כאב לא רק בממוגרפיה אלא אף תוך כדי הליך ביופסיה.

במסגרת המחקר, הוצע שימוש במשקפי VR לנשים שהגיעו לבדיקות במכון לבריאות האישה בבית החולים אסותא רמת החייל. בבדיקות ממוגרפיה השימוש נעשה לפני ביצוע הבדיקה ובביופסיות מסוג ממטומיה, השימוש היה במהלך הביופסיה. למשתתפות הוצעו תכנים שונים ששיקפו הטיות קשב פנים וחוץ גופי, ביניהם דמיון מודרך, חווית טבע, ומיינדפולנס.

עד כה השתתפות במחקר מעל ל-100 נשים אשר הביעו שביעות רצון רבה מהאפשרות להיעזר במשקפי VR והוא צפוי להימשך. התוצאות הראשוניות הדגימו הפחתה מובהקת ברמות החרדה בקרב נבדקות הממוגרפיה בהשוואה לקבוצת הביקורת.

גם מדדי כאב ולחץ נבחנו וגם בהן נמצאה מגמה של הפחתה כתוצאה מהשימוש ב-VR בשתי הבדיקות, אנו צופים כי בהמשך, עם הרחבת המחקר, היא אף תהיה בעלת מובהקות סטטיסטית.

מעל ל-100 נשים הביעו שביעות רצון רבה מהאפשרות להיעזר במשקפי VR,צילום: .

המטופלות מבטאות שביעות הרצון רבה כאשר שני שליש ציינו כי ימליצו לאחרות על האפשרות להיעזר במשקפי VR טרם או במהלך הבדיקות, וכמעט 80% מהנבדקות דירגו את שביעות רצונן מהשימוש במשקפות ברמה בינונית עד גבוהה. מעניין לציין, כי לא נמצאו השפעות של הבדלים דמוגרפיים על הממצאים. כלומר, מדובר באמצעי שהוא בעל פוטנציאל לסייע לנשים באשר הן.

המחקר נערף על ידי מכון המחקר למדיניות בריאות של אסותא מרכזים רפואיים, המערך הפסיכולוגי של בית החולים אסותא רמת החייל והמכללה האקדמית של אשקלון. המשקפיים ניתנו בתרומה עבור המחקר מטעם חברת XRHealth.

"זהו מחקר חדשני שנוגע בלב החזון הטיפולי שלנו", מסבירה ד"ר ענת לרון, מנהלת המערך הפסיכולוגי באסותא רמת החייל ומעורכות המחקר, "מטופלות שעוברות פרוצדורות רפואיות, הן כחלק מבדיקות סקר שגרתיות ובוודאי כאשר ישנו חשש ממשי לממצא סרטני, עוברות חוויה מלחיצה ביותר ולעיתים, למרבה הצער, אף משנת חיים. הן זכאיות לקבל את המעטפת הטובה ביותר שאנחנו יכולים לפתח עבורן. מחקר מתמשך הוא הדרך להמשיך ולקדם את הטיפול. ממחקר זה אנחנו למדים כי המפתח להפחתת חרדה ושביעות רצון של המטופלות הוא תמהיל של אנושיות, וטכנולוגיה השלובות יחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר