"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בשורה לזוגות בטיפולי פוריות - משרד הבריאות יאריך את האפשרות לייבא ביציות מופרות לישראל
משרד הבריאות יאריך עד לאוגוסט 2026 את האפשרות לייבא ביציות מופרות • תהליך שמעלה את סיכויי ההצלחה של תהליך הפוריות, לעומת שימוש בביציות מוקפאות שמופרות בישראל
צנטריפוגה המשמשת בתהליך הטיפול בזרע, לקראת הפריה חוץ גופית. צילום: GettyImages
פרסום ראשון

בשורה לזוגות בטיפולי פוריות - משרד הבריאות יאריך את האפשרות לייבא ביציות מופרות לישראל

משרד הבריאות יאריך עד לאוגוסט 2026 את האפשרות לייבא ביציות מופרות • תהליך שמעלה את סיכויי ההצלחה של תהליך הפוריות, לעומת שימוש בביציות מוקפאות שמופרות בישראל

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בשורה לזוגות בתהליכי הפריה חוץ גופית שנעזרים בביציות מיובאות: משרד הבריאות יאריך עד לאוגוסט 2026 את האפשרות לייבא ביציות מופרות. תהליך שמעלה את סיכויי ההצלחה של תהליך הפוריות, לעומת שימוש בביציות מוקפאות שמופרות בישראל. הנוהל אמור היה לפוג ב-1 באוגוסט הקרוב ובכך להותיר זוגות בתהליכי פוריות ללא מענה.

יחידות הפריה חוץ גופית (להמחשה), צילום: GettyImages

כידוע, בישראל קיים מחסור בביציות לתרומה ולכן זוגות נזקקים לייבא ביציות מחו"ל. מדוח של מרכז המחקר של הכנסת שהוכן לבקשת ח"כ יוראי להב הרצנו עולה כי בעוד שיש כ-50-140 תרומות ביצית בישראל בשנה, ישנן למעלה מ-750 ביציות מופרות שיובאו.

הנוהל הקיים המאשר את ייבוא הביציות אמור היה לפוג ב-1 באוגוסט, דבר שגרם לחרדה בקרב פונדקאיות, זוגות להט"ב וכן כ-40% מהזוגות ההטרוסקסואלים שנמצאים בתהליכי פוריות וזקוקים לתרומת ביצית.

זאת משום שלדעת רבים מהמומחים סיכויי ההצלחה בתהליך גבוהים יותר בשימוש בביציות מופרות ולא בהליך של הפשרת ביצית מוקפאת והפרייתה בזרע לאחר מכן. עם זאת במשרד הבריאות סבורים שאין ייתרון להצלחת התהליך. ההארכה תאפשר להשלים הליך חקיקה קבוע לנושא.

תוארך האפשרות לייבוא ביציות לישראל, צילום: התמונה נוצרה על ידי בינה מלאכותית

יצויין כי ההגבלה על ייבוא ביציות מופרות נדרשה בעבר כדי להבטיח שהזרע שייך לאב המיועד. זאת משום שבישראל אסור לעשות שימוש בעובר שמורכב מביצית וזרע שאף אחד מהם לא שייך להורה המיועד. חוזר עתידי שמכינים במשרד הבריאות ושיכנס לתוקף ככל הנראה בשנה הקרובה פותר גם את הסוגיה הזו על ידי בדיקת מסמכים רפואיים המעידים שהזרע שייך לאחד ההורים המיועדים.

פרופ' טליה אלדר גבע, מנהלת המחלקה לפיריון במשרד הבריאות הסבירה כי "הנקודה המרכזית היא הבטחת בטיחות הטיפול לצד הקשבה לציבור. יש לנו עוד שנה הארכה של האפשרות לייבא ביציות מופרות ואנו שוקלים להסדיר זאת בצורת חקיקה בהמשך".

חבר הכנסת יוראי להב הרצנו (יש עתיד) ויו״ר השדולה הגאה בכנסת בתגובה על הארכת הנוהל: "לאחר מאבק ממושך הצלחנו למנוע פגיעה בזכויות להט״בים המבקשים להקים משפחה בישראל. אני מודה לגורמי המקצוע במשרדי הבריאות והמשפטים על שיתוף הפעולה, אך הדרך לשוויון עוד ארוכה.מדינת ישראל חייבת לשים סוף לאפליה גם בתחום הזה".

חבר הכנסת יוראי להב הרצנו, צילום: נועם מוסקוביץ'

"בממשלה הבאה נקדם את הצעת החוק שהנחתי, שתעגן בחוק את האפשרות לייבוא קבוע של ביציות מופרות - ותאפשר גם ללהט״בים להקים משפחה באמצעות פונדקאות בישראל".

האגודה למען הלהט"ב מסרה: "אנו מברכים על החלטת משרד הבריאות להאריך את נוהל ייבוא העוברים ובכך להבטיח את המשך הגישה השוויונית של זוגות להט"ב להליכי פונדקאות בישראל. צעד הזה הוא תוצאה של מאבק ממושך של האגודה למען הלהט"ב, בשיתוף ח"כ יוראי להב הרצנו, זוגות גאים, ארגונים רפואיים ופונדקאיות, מאבק שנשען על נתונים רפואיים חד-משמעיים וידועים היטב למשרד הבריאות".

"הארכת הנוהל מונעת פגיעה קשה ובלתי מידתית בזכויותיהם של הורים להט"ב והפונדקאיות. יחד עם זאת, אנו קוראים למשרד הבריאות לשים סוף לחוסר הוודאות שמערער את חייהן של משפחות גאות ולהסדיר את הנושא באופן רשמי בחקיקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...