"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הורי הצעירה שנפטרה בביה"ח זיו מערערים על קלות עונשם של הרופאים

שני הרופאים, שהורשעו בהליך משמעתי באדישות וברשלנות חמורה, נידונו להתליית רישיון של חודשיים • הוריה של שיראל הלאל ז"ל: "הענישה אינה מרתיעה ויש בה כדי לסכן את שלום ציבור המטופלים"

,עודכן
0השמעה
שיראל הלאל ז"ל. צילום: צילום: פרטי

מות הצעירה מדלקת שריר הלב בבית החולים זיו: הוריה של שיראל הלאל (22) מערערים על העונש הקל שהוטל על שני הרופאים שהורשעו ברשלנות חמורה ובכך שמנעו מהלאל טיפול רפואי נאות.

למרות בקשת התובע במשרד הבריאות לגזור עליהם עונש משמעתי של התליית רישיון העיסוק ברפואה לחמש שנים, הרופאים, ד"ר אלכסנדר גולדברג וד"ר סיאף עתמה, מומחה ומתמחה בקרדיולוגיה, נדונו להתלייה רישיון של חודשיים.

שמעון ופנינה הלאל, הוריה של שיראל ז"ל, מערערים לבית המשפט המחוזי בירושלים, באמצעות עו"ד יאיר סקלסקי, על קולת העונש.

כפי שפרסמנו, ב"ישראל היום", נגד שני הרופאים התנהל הליך משמעתי.

לפי הערעור, "במהלך אשפוזה של שיראל ביחידה לטיפול נמרץ היא הוזנחה למותה כאשר ד"ר עתמה, ששימש כרופא תורן ביחידה, לא עקב אחריה ולא שעה לקריאות האחיות. וד"ר גולדברג, ששימש רופא כונן, לא בדק ולא התייחס למצבה המידרדר. בתום אשפוז של 36 שעות כמעט ללא טיפול כלל וללא בדיקות, היא נפטרה מכשל לבבי".

"פעלו באדישות"

בהרשעתם נקבע שהרופאים פעלו באדישות והתרשלו באופן חמור כאשר טיפלו בישראל לא כמי שסובלת מכשל לבבי חמור, אלא כמי שהתייבשה. בערעור צוין עוד כי לאורך ההליך אחד הרופאים לא הפנים כי פעל ברשלנות או באדישות ולא הפיק לקחים.

הוריה של שיראל טוענים כי הענישה לא מביאה לידי ביטוי את נסיבות המקרה החמורות וכי התנהגותו של ד"ר עתמה "גובלת ברף הפלילי" משום שלפי הרשומה הרפואית הורה באופן אקטיבי לא לטפל בשיראל.

עוד נטען בערעור: "ההחלטה להטיל על הרופאים עונש של התליית רישיון למשך חודשיים בלבד אינה סבירה, אינה הולמת את המלצות ועדת המשמעת, אינה הולמת את המקרה ואת חומרת הדברים, אינה מרתיעה ויש בה כדי לסכן את שלום ציבור המטופלים".

בית החולים זיו בצפת,צילום: סוכנות ג'יני

עו"ד יאיר סקלסקי: "קיים פער שלא מתיישב עם ההיגיון הבריא, בין חומרת המקרה כפי שמצאה הוועדה, לבין הענישה הקלה שקבעה, כמעט בבחינת פרס של 'חודשיים חופש מהעבודה'".

"הנימוק של הוועדה להקל בעונשם של הרופאים, משום שחלף הרבה זמן מהאירוע, היא אבסורד. משרד הבריאות גם גרם להתמשכות ההליך וגם השתמש בזה כתירוץ להקל בעונש של רופאים שנקבע שהתרשלו בטיפול בשיראל ז"ל.

נדמה שהמשרד הראה בכך שתושבי הצפון שווים פחות, שמותר שהרמה הרפואית בפריפריה תהיה נמוכה יחסית למרכז", טען עו"ד סקלסקי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר