רעידת אדמה באיכילוב: שני סמנכ"לים בבית החולים מסיימים את עבודתם. הם צפויים לעזוב את בית החולים בספטמבר. ככל הידוע העזיבה קשורה לאי סדרים והפרת נהלים ובסופו של דבר אבדן אמון בין המנהל לשני הסמנכ"לים.
מדובר בשינוי הפרסונלי הבכיר הראשון שעושה מנכ"ל בית החולים פרופ' אלי שפרכר מאז נכנס לתפקיד, לפני כחצי שנה. ככל הידוע עדכון לעובדי בית החולים בנושא היה מתוכנן לצאת ביום א'.
שני הסמנכ"לים אינם קשורים לתחום הרפואי והם בעלי ותק של עשור ויותר בבית החולים. אחד מהם אמר בתגובה כי לא ידוע לו דבר על פיטורים, כי הדברים לא נכונים וכי הוא ממשיך בעבודתו כרגיל.
בכיר בבית החולים אמר "להבנתי מדובר בסיום ההעסקה בהסכמה. זה לא חריג שמנהל חדש יעשה שינוי ניהולי והם ישארו עוד תקופה כך שאני מניח שהעזיבה תהיה בצורה מסודרת. מדובר בסמנכ"לים שאחראים לתפעול בית החולים עצמו. עזיבה של רופאים שהם מנהלים בכירים היא דבר יותר דרמטי".
לעומתו גורם ששוחח עם בכירים בהנהלת בית החולים מתאר סיפור שונה לגמרי לפיו העזיבה היא על רקע "אי סדרים ועבירות מתחום טוהר המידות" וכי מדובר בהחלטה קשה שאותה נאלץ לקבל פרופ' אלי שפרכר.
גורם שמכיר את שני המפוטרים העריך שהרקע לפיטורים קשור לנהלי עבודה שונים שהכניס פרופ' שפרכר. לדבריו "שני האנשים האלו הם אנשים טהורים ואי אפשר להגיד שמדובר פה בעבירה של טוהר המידות. זה לא עניין של אי סדרים אלא עניין של אי הסכמות, וככל הנראה אובדן אמון בין המנכ"ל לשני סמנכ"לים בכירים שכנראה לא יכולים לעבוד יחד ולכן החליטו לסיים. זה זעזוע לבית החולים. היה ידוע שיש חיכוכים ביניהם אבל לא האמנתי שכך זה יסתיים".
מאיכילוב לא נמסרה תגובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו