אחרי שמנכ"ל קופת חולים כללית, אלי כהן, הודיע על פרישה לאחר פחות משנתיים וחצי בתפקיד, שר הבריאות הורה היום (ראשון) לפתוח בבדיקה של תפקוד הדירקטורין של קופת החולים. הבדיקה מגיעה על רקע עזיבה של שלושה סמנכ"לים נוספים בקופה הגדולה בישראל שלחלקם לא נמצא מחליף.
שר הבריאות אוריאל בוסו הורה למנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב לפתוח בבדיקה בעקבות סיום כהונתו של אלי כהן מנכ"ל הכללית. זאת על רקע העובדה שמדובר במנכ"ל השלישי שאינו משלים את כהונתו כמצופה בשנים האחרונות. הוא מפנה גם אצבע להתנהלות דירקטוריון הקופה בראשות יוחנן לוקר. "מדובר בנתון מטריד המעיד על חוסר יציבות ניהולית ברמה הגבוהה ביותר ומעלה חששות משמעותיים לגבי התנהלותה של קופת החולים", מציין השר בוסו.
עוד ציין כי "אופן קבלת ההחלטה ללא דיון מסודר וראוי יחד עם הנהלת משרד הבריאות אינו מקובל בעיניי ועלול ליצור אתגרים מורכבים לקופת החולים ולכלל המערכת. אי היציבות בהנהלת הקופה מעלה חשש כבד לאופן התנהלות הדירקטוריון ולהשפעה האפשרית של התנהלות זו על איכות השירותים הניתנים למבוטחי הקופה".
בר סימן טוב התבקש לברר את נסיבות העזיבה והשלכותיהן על יציבות קופת החולים ויכולתה לפעול, לטובת התפקוד התקין של מערכת הבריאות כולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
