"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המחלקות הפנימיות הכי טובות: שיבא, אסותא אשדוד והסקוטי בנצרת

בתחתית הרשימה שפרסם משרד הבריאות: בתי החולים הלל יפה, פוריה, ברזילי וקפלן • באיגוד הישראלי לרפואה פנימית תקפו: "המדד עדיין לא אפוי. הבחירה לפרסם אותו עכשיו היא תרגיל לא הגון"

,עודכן
0השמעה
מחלקה פנימית (ארכיון). צילום: יהושע יוסף

איש אינו רוצה להתאשפז במחלקה פנימית - אבל למקרה שתצטרכו: המחלקות הפנימיות שדורגו כטובות ביותר הן של שיבא (מבתי החולים הגדולים), אסותא אשדוד (מהבינוניים) והסקוטי בנצרת (מהקטנים) - כולם עם ציוני שביעות רצון מעל 90.

.,צילום: .

בתי חולים נוספים שהציון שקיבלו המחלקות הפנימיות שלהם היה מעל לממוצע הם בילינסון, איכילוב, גליל בנהריה, מאיר, יוספטל, כרמל ובני ציון.

קית' סיגל מלווה באשתו אביבה במפגש ראשון ומרגש עם בנותיו: אילן, גל ושיר; ואחיו לי, בבית החולים איכילוב // עוז שכטר

ואילו מחלקות פנימיות זכו לציונים הנמוכים ביותר? הלל יפה (76), פוריה (77) ברזילי (78), קפלן, וולפסון, סורוקה והעמק (79).משרד הבריאות מפרסם היום לראשונה מדד לאיכות ושירות במחלקות הפנימיות בבתי החולים, שמטרתו לעודד את שיפור השירות והאיכות ולהגביר את "הקשב הניהולי" של מנהלי בתי החולים למתרחש במחלקות הפנימיות.לאור תוצאות המדד בתי החולים מקבלים תגמול כספי של בין 1 ל־6 מיליון שקל לבית חולים ובסך הכל 90 מיליון שקל. הכסף מועבר לפי עמידה ביעדי האיכות.

כמה רופאים במחלקה?

מדדים נוספים שנבדקו הם נושאים הקשורים להכשרת האחיות והאחים ובתי חולים שבהם בכל משמרת יש לפחות 0.42 רופאים למיטה במחלקה פנימית.

המחלקות שמאוישות במספר רב יחסית של רופאים הן שיבא (מהגדולים), לניאדו (מהבינוניים) והסקוטי בנצרת (מהקטנים).

עופר קלדרון בפגישה מרגשת עם אחיו, ניסן קלדרון, בבית החולים שיבא// עומר מירון לע"מ

בתי חולים שמספר הרופאים במחלקות הפנימיות בהם נמוך במיוחד: שמיר אסף הרופא, יוספטל, לגליל בנהריה, ברזילי, וולפסון והדסה.

משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות אמר: "כחלק מחיזוק מערך המחלקות הפנימיות, המשרד מעביר תקציב בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לשיפוץ המחלקות ולתקנים ייעודיים תוספתיים עבורן".

מהאיגוד הישראלי לרפואה פנימית נמסר: "משרד הבריאות עשה תרגיל לא הגון, בלשון המעטה, כשפרסם בחיפזון את מדד השירות במחלקות הפנימיות כשאינו 'אפוי', וללא תיאום מראש עם האיגוד, שנועד למנוע הפצת מידע עם עיוותים והטיות לציבור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר