בית החולים שנבחר ומשך האשפוז: פרטים חדשים על הניתוח להסרת ערמונית שיעבור נתניהו

נתניהו פנה לביהמ"ש בבקשה לדחות את הדיונים במשפטו השבוע • לניתוח עשוי להצטרף גם פרופ' מרדכי דובדבני, יו"ר האיגוד הישראלי לאורולוגיה, ומומחה לכריתת ערמונית שפירה בלייזר • ב-2017 עבר ראש הממשלה הליך "לריסוק אבן בשלפוחית השתן" כשהוא תחת טשטוש

נתניהו (ארכיון). צילום: דוברות הליכוד

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפוי לעבור היום (ראשון) אחר הצהריים את ההליך להסרת הערמונית. הניתוח יתקיים בבית החולים הדסה עין כרם ומי ישיוביל אותו יהיה פרופ' עופר גורפית, מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים.

ייתכן שלניתוח יצטרף גם פרופ' מרדכי דובדבני, יו"ר האיגוד הישראלי לאורולוגיה, ומומחה לכריתת ערמונית שפירה בלייזר. שיטת הניתוח עדיין לא פורסמה. לניתוח צפוי להצטרף גם פרופ' אלון פיקרסקי, מנהל האגף הכירורגי בהדסה. הוא אחד הרופאים שמייעצים לראש הממשלה ואף עשה לו בסוף מרץ השנה ניתוח בקע ואף ניתוח את שרה נתניהו.

לאחר הניתוח צפוי נתניהו להישאר באשפוז. בדרך כלל לאחר ניתוח מסוג זה מטופלים מתאשפזים למשך זמן של בין לילה אחד לשלושה לילות. נתניהו פנה לביהמ"ש בבקשה לדחות את הדיונים במשפטו השבוע. 

הדסה עין־כרם, צילום: יואב ארי דודקביץ

בניתוח הבקע האחרון שעבר נתניהו בהדסה בסוף מרץ השנה הוא אושפז תחת אבטחה באחד מחדרי האשפוז בבניין דוידסון, מגדל האשפוז החדש של הדסה, ושוכן בקצה מסדרון מטעמי אבטחה.

לפי הודעת תקשורת, ראש הממשלה ביום רביעי עבר נתניהו בדיקה בבית-החולים "הדסה", שבה התגלה זיהום בדרכי השתן שנבע מהגדלה שפירה של ערמונית. מאז, במשך כמה ימים, ראש הממשלה קיבל טיפול אנטיביוטי שהביא למיגור הזיהום.

עם זאת, אין זו הפעם הראשונה שנתניהו נדרש להליכים רפואיים הקשורים למערכת השתן. בדוח הרפואי האחרון, שפרסם בסוף שנת 2023, לא הוזכרה הגדלה שפירה של הערמונית. ב-2017 עבר ראש הממשלה הליך "לריסוק אבן בשלפוחית השתן" כשהוא תחת טשטוש.

בראשית 2015 עבר נתניהו הליך רפואי ניסיוני בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית.

תחת מעטה של חשאיות הובא נתניהו לבית החולים מעייני הישועה פעמיים - פעם אחת ברכב שהוסווה לרכב להובלת פיתות, ובפעם שנייה הוא הוסווה לרכב של חברת הדברה, כאשר המאבטחים התחפשו למדבירים. ההליך הותר לשימוש אז רק במסגרת ניסויית ובאישור "ועדת הלסינקי" לביצוע ניסויים רפואיים.

"הטיפול תלוי בהחלטת המטופל"

ד"ר דור גולומב, מנהל השירות לאבנים בדרכי השתן בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד, התייחס להחלטה לבצע ניתוח לעומת האפשרות לטיפול תרופתי: "לעיתים יש הרעה במצב כמו אירועים חוזרים של דלקת ודם בשתן ולעיתים זו בחירת המטופל, שמעדיף לא לקחת טיפולים תרופתיים ומעדיף לעבור ניתוח שישפר את איכות החיים ללא תרופות".

אסותא אשדוד

עוד ציין כי מי שסובל מהגדלה שפירה של הערמונית עשוי לסבול מחוסר נוחות והפרעה לתפקוד היומיומי: "מידת ההשפעה על איכות החיים משתנה בין אדם לאדם.יש כאלו שזה מאד מפריע ופוגע באיכות החיים. יש כאלו שהתסמינים אצלם קלים. אם יש דלקת חריפה בשתן או אצירת שתן שמצריכה הכנסת קטטר אז הפגיעה מאד משמעותית. זה יכול להשפיע לרעה על איכות החיים".

מהמרכז הרפואי הדסה נמסר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו יעבור הערב ניתוח אורולגי מתוכנן מראש בבית החולים הדסה עין כרם. את הניתוח יבצע צוות המומחים:
פרופ׳ עופר גופרית, מנהל המחלקה לאורולוגיה בהדסה, ד״ר אהוד גנסין, אורולוג בכיר בבית החולים אסף הרופא. ופרופ׳ מרדכי דובדבני, מנהל היחידה לאנדואורולוגיה בהדסה. הנהלת הדסה ביקשה מד״ר אהוד גנסין להצטרף לצוות המנתחים בשל נסיונו הרב. ד״ר סטפן לדוט, מנהל מחלקת הרדמה בהדסה עין כרם, יהיה המרדים בניתוח.

בסיום הניתוח ימסר עדכון מסודר מבית החולים.

ד"ר אהוד גנסין הוא רופא בכיר במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי שמיר, שאחראי על הבאת שיטת ניתוח חדשה לטיפול בערמונית מוגדלת - שיטת HoLEP

Holmium Laser Enucleation of the Prostate ("גלעון הערמונית באמצעות לייזר")

לפי ההסבר של בית החולים שמיר אסף הרופא השיטה שבה מתמחה ד"ר גנסין יעילה במיוחד כאשר הערמונית גדולה מאד ויש קושי בביצוע של ניתוח לא פולשני דרך פתח השופכה. בניתוח הנוכחי מוציאים את תוכן הערמונית באמצעות לייזר וללא צורך בפתיחה של הבטן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר