"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קדחת הנילוס המערבי נבלמת: ירידה במספר המאובחנים היומי

במחצית השנייה של חודש חולי ירד מספר המאובחנים היומי בכמחצית • במשרד הבריאות מסייגים: "נדרש איסוף וניתוח של נתונים נוספים, לשם ביסוס מגמה זו"

,עודכן
0השמעה
יתושה המעבירה את קדחת הנילוס המערבי. צילום: ויקיפדיה

האם התחלואהבקדחת הנילוס המערבינמצאת במגמת בלימה ואולי אף ירידה? עד כה אובחנו 729 נדבקים בקדחת הנילוס, מהם כ-500 בחודש החולף ודווח על 51 נפטרים. מדובר במספר הגבוה ביותר של נדבקים מאז שנת 2000 אז התגלו 425 נדבקים.

עם זאת, מניתוח של יחידת "מודיעין בריאות" בשירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות עולה כי מספר המאובחנים היומי שנע בין 20 ל-40 במחצית הראשונה של יולי ירד ל-10-20 מאובחנים ביום ואף פחות מכך במחצית השנייה של החודש.

"מניתוח ראשוני של נתוני תחלואה שהתקבלו רטרואקטיבית בימים האחרונים עולה כי מסתמנת מגמת בלימה בתחלואה וייתכן אף ירידה בה במהלך חודש יולי. זאת, הן בהיקף המקרים והן בהיקף האשפוזים. עם זאת, נדרש איסוף וניתוח של נתונים נוספים, לשם ביסוס מגמה זו", צויין בדוח של משרד הבריאות.

מגמות התחלואה,צילום: לא

משרדי הבריאות, החקלאות ואיכות הסביבה מפרסמים מפה אינטראקטיבית בה תוכלו להתעדכן האם יתושים נגועים התגלו גם באזור מגוריכם וכמה נדבקים בעיר או ביישוב שלכם. לבדיקה לחצו עלהקישור.

מספר החולים הגדול ביותר בקדחת הנילוס התגלה בתל אביב- כ-76 חולים. יישובים נוספים עם מספר חולים רב הם פתח תקווה (כ-50), הרצליה (42) רמת השרון (31), ראשון למיון ורמת גן (כ- 26 חולים בכל אחת).

בהתאמה הכי הרבה יתושים נגועים, נמצאו באזור שיכון דן בתל אביב בשלושה פארקים באזור נתגלו מעל 25 דגימות של יתושים נגועים. יתושים נגועים התגלו מאזור עין המפרץ ליד חיפה ועד אזור ערד.

בדוח "מודיעין בריאות" צויין עוד כי "התפרצות התחלואה החלה השנה מוקדם משמעותית מהרגיל. כמו כן, היקפי המקרים, האשפוזים והנפטרים שדווחו בחודש יוני, היו גבוהים באופן משמעותי מהממוצע הרב שנתי, בעבור נתונים אלו, לחודש זה ולתקופה זו של השנה. קצב התחלואה הגבוה נמשך גם בחודש יולי: מסתמן כי היקפי המקרים, האשפוזים והנפטרים גם ביולי הם גבוהים משמעותית מהממוצעים הרב שנתיים, בעבור נתו נים אלו לחודש זה".

אין דיווחים דומים על עלייה בקדחת הנילוס ממדינות שכנות או ממדינות אחרות בעולם. מבדיקות גנטיות שנערכו אין כרגע סבירות שהנגיף שבישראל עבר שינוי גנטי כלשהו שגרם לתחלואה החריגה. אחת ההערכות הן שסיבות אקלימיות ומזג אוויר חם מהרגיל או תנאים סביבתיים אחרים הם שגרמו להתפרצות הנוכחית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר