"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
פחות פציעות ראש, חזה ובטן - יותר פגיעות בגפיים ובעיניים
חרבות ברזל מתאפיינת בסוגי פציעה אחרים משהיו במלחמות קודמות • הסיבה: אפודים קרמיים וקסדות משופרות • מנהלת ביה"ח בילינסון, ד"ר לנה קורן, ללוחמים: "אל תוותרו - ותקפידו על המיגון"

פחות פציעות ראש, חזה ובטן - יותר פגיעות בגפיים ובעיניים

חרבות ברזל מתאפיינת בסוגי פציעה אחרים משהיו במלחמות קודמות • הסיבה: אפודים קרמיים וקסדות משופרות • מנהלת ביה"ח בילינסון, ד"ר לנה קורן, ללוחמים: "אל תוותרו - ותקפידו על המיגון"

,עודכן
0השמעה

המיגון המשופר לחיילים הפחית את מספר הפגיעות באזורי הראשי הבטן והחזה ואפילו את מספר הכוויות - כך עולה מניתוח ראשוני של נתונים, שנערך בבית החולים 'בילינסון'. לבית החולים פונו כ־500 חיילים מתחילת הלחימה ברצועה, מהם כ־85 במצב קשה. מניתוח נתונים שעשו ב'בלינסון' עולה כי 90% מהחיילים סובלים מפציעות אורתופדיות - פגיעות בידיים וברגליים, ממטען, רסיסים או ירי. פחות מ־10% מהפצעים סובלים מפציעות בטן, וכ־5% מהפציעות הן פציעות חזה, ושיעור פיגעות הראש דומה.

ניתוח סוגי הפציעות של הלוחמים שפונו לקבלת טיםל רפואי בבית החולים 'בלינסון',צילום: ללא

חייל עלול לסבול מפגיעות בכמה אזורי גוף. ניתוח מאפייני הפציעות לא מייצג את המצב בשאר בתי החולים, אך דומה בין בתיה"ח שבמרכז. קצת פחות מ־10% מהחיילים שטופלו ב'בילינסון' סבלו מפציעות בעיניים, אך חלקן משמעותיות עד כדי אובדן ראייה חלקי או מלא. לשם השוואה, מנתוני חיל הרפואה עולה כי במלחמת לבנון השנייה היו 39.6% פגיעות היו בגפיים ובצוק איתן היה שיעורן 47%. במלחמת לבנון השנייה עמד שיעור פגיעות העיניים על 8% ובצוק איתן ירד ל־6%.

במבצע צוק איתן ב־2014 היו 22% מהפציעות פציעות ראש, לעומת כ־15% בלבנון השנייה, 20% פגיעות גו (חזה ובטן), לעומת כ־19% בלבנון השנייה ו־5% פגיעות בצוואר, לעומת 6% בלבנון השנייה.

פינוי הפצועים מהיר במלחמה הנוכחית מציל חיים,צילום: דוד כהן/ג'יני

"השיפור במיגון לחיילים וגם ההקפדה של המפקדים והחיילים להתמגן כמו שצריך, זה כנראה חלק מהסיבה לירידה בתמותה ובאופי הפציעות. זה קשור גם לפינוי מהיר וטיפול טוב", מסבירה ד"ר לנה קורן, מנהלת קמפוס 'בילינסון' מקבוצת כללית.

היא הוסיפה: "בתי החולים במרכז מקבלים פצועים שמפונים במסוק במתאר די דומה זה לזה. פצועים לא יציבים, שלא יכולים לשאת טיסה או פצועים מדרום הרצועה, יגיעו לבתי חולים קרובים יותר בדרום וכך גם פצועים שמפונים באמבולנס. המטרה היא לווסת את הפצועים בין בתי החולים כך שיקבלו את הטיפול המיטבי. מניתוח של הפציעות שעשינו אנחנו רואים יותר פציעות אורתופדיות מאשר באירועי לחימה קודמים. עקב כך שהמיגון של החיילים משופר אנו רואים פחות פציעות חזה ובטן ופציעות ראש מאשר במלחמות קודמות, גם בשל שימוש באפוד קרמי, וגם בזכות העיצוב החדש שצה"ל ביצע בקסדות. לחיילים ולמפקדים אני אומרת: אל תוותרו - ותקפידו על המיגון. זה ההבדל בין חיים למוות, בין נכויות לשיקום מהיר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו