קיר עם תמונות החטופים בת"א. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

"עלול לפגוע בפניות העתידיות של מטופלות": בשדולת הנשים מתריעים ממקרי הפרת חיסיון רפואי של חטופות

בפניה לשר הבריאות אוריאל בוסו, ביקשו בשדולה להקפיד על שמירת חיסיון המידע של חטופות וחטופים ששוחררו, ולחדד את הנהלים בפני בתי החולים • "החיסיון הרפואי הינו הכרחי על מנת לאפשר יחסי אמון בין הגורם המטפל למטופל וקבלת טיפול מיטבי"

בשדולת הנשים מתריעים היום (חמישי) מפני מקרים שבהם הופר החיסיון הרפואי של חטופות וחטופים ששוחררו. בפניה לשר הבריאות אוריאל בוסו, ביקשו להקפיד על שמירת חיסיון המידע ולחדד את הנהלים בפני בתי החולים.

"לא הגיוני ולא מקובל"%3A ירדן גונן בוועדת הבריאות של הכנסת %2F%2F מתוך ערוץ הכנסת

בשדולה מזכירים בין היתר את דבריה של ירדן גונן, אחותה של רומי החטופה בעזה, שהתלוננה בדיון בכנסת על הפצת מידע חסוי אודות חטופה אחרת, כפי שפרסמנו ב"ישראל היום". הודיה מויאל וטל הוכמן משדולת הנשים בישראל: "בחודשים האחרונים, החל מפרוץ הלחימה אנו נחשפות למקרים רבים בהם נפגע החיסיון הרפואי שבין מטפל/ת-מטופל/ת בדגש על נפגעי/נפגעות תקיפה מינית".

"בנוסף, לפני כשבוע פורסם כי בתי החולים הכלליים והפסיכיאטריים נדרשו על ידי משטרת ישראל (בתיאום עם משרד הבריאות ולפי צו בית משפט) למסור מידע חסוי של מטופלים ומטופלות שהיו קורבנות לתקיפה מינית וביזוי הגוף". בפניה לשר הבריאות ציינו כי "החיסיון הרפואי הינו הכרחי על מנת לאפשר יחסי אמון בין הגורם המטפל למטופל, וקבלת טיפול מיטבי. הידיעה המקדימה של המטופלת כי דבריה ישמרו בסוד מאפשרת קבלת מידע אמין, ומסייעת למטפל באבחון ובטיפול. ערעור הנחת הייסוד הזו, עלולה לפגוע בפניות העתידיות של מטופלות נוספות".

הפגנה שאורגנה על ידי איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ושדולת הנשים בישראל (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

הן ממשיכות ומבקשות: "על רקע מספר מצומצם יחסית של קורבנות, הידע על מקום מגוריהן ובית החולים אשר טיפל בהן, ניתן לזהות את פרטיהן גם ללא שמותיהן. על כן, אנו פונות אלייך בבקשה לחידוד הנהלים הנוגעים בדבר החיסיון הרפואי של מטופלות ושמירה על פרטיותן של הנפגעות בקרב כלל הדרגים של העובדות והעובדים בבתי החולים ובמשרדך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...