מתווה חדש שגובש על ידי פורום דיקאני הפקולטות לרפואה יאפשר לעשרות סטודנטים ישראלים הלומדים בחו"ל וגויסו למילואים בצו שמונה, להשתלב בפקולטות בארץ על מנת שהמשך לימודיהם לא ייפגע. המתווה גובש על מנת לתת מענה לסטודנטים לרפואה הלומדים בשגרה במוסדות בחו"ל שפספסו את פתיחת שנת הלימודים עקב גיוסם למילואים בעת מלחמת חרבות ברזל. 60 אחוזים מהסטודנטים הישראלים לרפואה לומדים בפקולטות בחו"ל, כאשר חלקם לא חוזרים אליה בתום לימודיהם, זאת כאשר ישראל סובלת ממחסור חמור ברופאים.
על פי המתווה שגובש עבור סטודנטים בשנתיים הראשונות ללימודים, הם יוכלו להיקלט בשנה א' באחת האוניברסיטאות בארץ, אם יש להם לפחות ציון 700 בפסיכומטרי, תוך ניסיון להכיר בקורסים שנלמדו על ידי תלמידי שנה ב' בחו"ל. סטודנטים בשנה ג' יוכלו להשתתף בקורסים בישראל שבהמשך יצטרכו לקבל הכרה מהפקולטות בחו"ל. סטודנטים בשנה ד' יוכלו להתקבל על בסיס תואר ראשון מוכר מאוניברסיטאות בחו"ל בציון 80 ועם פסיכומטרי 680 לפחות. סטודנטים בשנים ה'-ו' יבצעו סבבים קליניים בבתי החולים בישראל, והתואר שיקבלו יינתן מבית הספר בחו"ל ובתיאום איתו.
מתווה נוסף שצפוי להתפרסם בקרוב נוגע למועמדים שנרשמו ללימודי רפואה בישראל, עברו את מסלול הקבלה אך לא התקבלו או נמצאים ברשימות המתנה, וגויסו למילואים גם הם. דיקאני הפקולטות מציינים כי יש להוקיר את תרומתם גם כן. הכוונה היא לאפשר לחלקם להיקלט בלימודי רפואה בישראל, יחד עם קבוצת תלמידי שנה א' מחו"ל. מתווה זה אמור להתפרסם בקרוב.
פרופסור עידו וולף, ראש בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, אמר: "מצד אחד מנסים להתחשב כמה שאפשר ולאפשר הכשרה טובה לרופאים לעתיד ומצד שני יש רמה רפואית שצריך וחשוב לעמוד בה. מי שהגיע מחו"ל ועזב את הכל כדי להתגייס, אנחנו מחוייבים לעזור לו". עוד הוסיף: "זו לא רק הוקרת תודה, אלא החובה שלנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

