"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כמי שמכיר היטב את הסרטן, היה לי מובן מאליו שאתרום"

משה באום עובד כאח במחלקה להשתלות מח עצם באיכילוב • כשנמצאה התאמה בינו לבין אחת מהחולות ממאגר עזר מציון - הוא לא היסס לרגע • "אני יודע כמה תקווה תרומה כזו נותנת, לא היתה לי התלבטות"

,עודכן
0השמעה
התורם משה באום במחלקה להשתלות עצם "עזר מציון". צילום: מיכל גורדין, עזר מציון

משה באום (39) מכיר מקרוב את עולמם של חולים בסרטן הדם. בחמש השנים האחרונות הוא עובד כאח במחלקה להשתלות מח עצם באיכילוב, ומטפל מדי יום בחולים אלו. לאחרונה קיבל הזדמנות לתת עוד מעצמו, כשנמצא מתאים לתרום מח עצם לאישה כבת 60 במסגרת מאגר תורמים של "עזר מציון".

בית חולים איכילוב (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ

בעבודתו באום מקבל את החולים שמגיעים להשתלה, מכין אותם לקראת ההליך, עובר איתם את כל הפרוטוקול הרפואי, הטיפולים הכימותרפיים והאשפוז הממושך, ומלווה אותם במעקב רפואי, בבחינת תופעות לוואי ועוד. בימי האשפוז הוא מכיר מקרוב את החולים, שמקבלים הזדמנות שנייה.

לכן, כשקיבל טלפון ממאגר מח העצם של "עזר מציון" שהודיע לו שהוא נמצא מתאים לתרומת מח עצם להצלת חייה של אישה - הוא לא היסס.

לפני כמה ימים הוא הגיע למרכז האיסוף בבית אורנית של עזר מציון, ונרתם להצלת חייה של החולה. "מבחינתי זה מעשה טריוויאלי. אנחנו במחלקה רואים את ההשפעה של ההשתלה ואת התקווה שהיא נותנת למשפחות. לא היתה בכלל התלבטות", הוא אומר.

עמותת "עזר מציון" מחלקים קפה בבית חולים בחיפה (ארכיון),צילום: מישל דוט קום

באום, נשוי ואב לשלושה מנתניה, הצטרף למאגר ב־2009 כשעבד במד"א ונסע לגן שמואל במסגרת מבצע איסוף שקיימה העמותה. באפריל האחרון קיבל את השיחה הדרמטית.

"אני יודע מקרוב במה כרוכה המחלה, ואני יודע כמה תקווה זה נותן ורואה איך התרומה הזאת פשוט מצילה חיים. התפללתי רק שאמצא מתאים בסוף התהליך", מספר באום על החלטתו.

לאחר שקיבל הודעה שהוא מתאים באופן ודאי לתרום, לפני כמה ימים הוא הגיע מלווה ברעייתו למרכז האיסוף בבית אורנית של "עזר מציון" שבפתח תקווה לביצוע התרומה.

לבאום היתה ברורה גם המשמעות הרפואית של ההירתמות המהירה שלו. "ברגע שנמצא תורם מתאים - המטופל שאמור לעבור את ההשתלה כבר מתחיל טיפול כימותרפי עם פרוטוקול קבוע, והעובדה שברור שאני לא הולך להתחרט גם מסייעת לתהליך מסודר לקראת ההשתלה", הוא מסביר.

מנהלת מאגר מח העצם הלאומי ומנהלת בית אורנית בעזר מציון, ד"ר ברכה זיסר: "במחלקת שלנו אפשר לראות את המשמעות האדירה של תרומת מח העצם. משה רואה את זה בכל יום מקרוב, ורואה כיצד תרומה בתהליך של כמה שעות מצילה לא רק חולה אחד, אלא משפחה שלמה, חברים ומעטפת גדולה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר