תרופות במכונות האוטומטיות?. צילום: GettyImages

סובלים מכאב ראש? קחו אקמול מהמכונה האוטומטית הקרובה לביתכם

בכוונת משרד הבריאות לתקן נוהל שיאפשר ממכר תרופות באמצעות מכונות אוטומטיות • הכוונה להציב כאלה בבתי דיור מוגן, במוקדי החירום של קופות החולים וחברות שנותנות שירותי רפואה ואולי אפילו באוניברסיטה • מדובר בתרופות ללא מרשם שגם כך נמכרות בתחנות הדלק

האם בקרוב נוכל לרכוש תרופות ללא מרשם גם במכונות אוטומטיות שיוצבו במקומות כמו בתי דיור מוגן, במוקדי החירום של קופות החולים וחברות שנותנות שירותי רפואה ואפילו באוניברסיטה?

משרד הבריאות פרסם טיוטה של תקנות הרוקחים להערות הציבור, שממנה עולה כי בכוונת המשרד לתקן את הנוהל, כך שתתאפשר מכירת תרופות בעסקים ומוסדות נוספים, באמצעות הצבת מכונות אוטומטיות. כיום נמכרות תרופות ללא מרשם בעיקר בחנויות נוחות בתחנות הדלק.

תרופות ללא מרשם, לא רק בתחנות דלק, צילום: GettyImages

"לנוכח התפתחויות טכנולוגיות בתחום, מוצע לאפשר שיווק גם באמצעות מכונות אוטומטיות", צויין בטיוטה. עוד הובהר כי הפעלת המכונה האוטומטית תיעשה באחריות של רוקח אחראי. ותוגבל רכישת תרופות מעל גיל 16.

לצד זאת, משרד הבריאות מבקש להרחיב את רשימת התרופות שיכולו להימכר ללא מרשם באוטומטים הללו, למשל טבליות לטיפול בפטריות בנרתיק, משחות וולטרן, אומפרדקס, נורופן אדוויל, ותרופות נוספות נגד כאבים המכילות איבופרופן, אקמול ותכשירים נוספים להקלה על צרבת ורפלוקס, משחה לטיפול בהרפס ועוד.

תרופות ללא מרשם. אילוסטרציה, צילום: Getty Images

״מדובר בצעד שאמור להקל על המטופלים, מבחינת הנגישות והזמינות לתרופות ללא מרשם, בעיקר במקרים בהם הצורך הוא מידי". מסביר דוד פפו, יו״ר הסתדרות הרוקחים בישראל ומוסיף: "הגדלת מגוון התרופות בתחום התרופות ללא מרשם (otc), מהווה גם היא שיפור בנגישות המטופלים לתרופות עם טווח בטיחות רחב והטיפול העצמי, ובמקביל חוסך זמן הגעה למרפאה, המתנה לרופא, ואח״כ המתנה בבית המרקחת לקבלת התרופות״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...