מכתב המנהלים והמנהלות במערכת הבריאות: מחאת הרופאים והרופאות נגד המהפכה המשפטית מתרחבת. מעל 800 מנהלות ומנהלים בכירים במערכת הבריאות חתמו על קריאה לפיה המהפכה המשפטית מהווה סכנה מיידית לשירותי הרפואה והבריאות בישראל.
המנהלים החתומים הם מנהלים בבתי החולים ובמרפאות הקהילה מנהלי יחידות, מחלקות, מערכים, מכונים, מחוזות, מרחבים , מרפאות קהילה תחומיות גדולות ,סגן מנהל בכיר, סגני מנהלי מרכזים רפואיים ועוד פונים להסתדרות הרפואית, משרד הבריאות וממשלת ישראל ומבקשים לעצור את החקיקה.
"כמנהלות ומנהלים בכירים אנו מבינים שלא ניתן יהיה להמשיך לתפקד ולהוביל מערכת בריאות במשטר בלתי דמוקרטי. אנו, רופאותינו ורופאינו לא נעמוד מנגד", כותבים הרופאים. "לא רק על מערכת המשפט מבקשת המהפכה להתגבר אלא על כל סמכות מקצועית באשר היא ולכך יהיה מחיר כבד בכל תחומי החיים".
המנהלים והמנהלות במערכת הבריאות החתומים על העצומה דורשים "לעצור לאלתר את החקיקה הדורסנית". עוד הזהירו הרופאים הבכירים ממשבר בקרב צוותי הרפואה, שיבוא לידי ביטוי בכך שרופאים ורופאות לא יחזרו מהשתלמות בחו"ל ומתמחים שיתכננו את המשך הקריירה שלהם מחוץ לישראל.
"אנו צופים ששירותי הרפואה הציבורית בישראל ייפגעו קשות לאחר המהפכה המשפטית. לא יהיו שומרי סף שיגנו על מערכת הבריאות מפני שחיתות והחלטות בלתי מקצועיות בעליל. לא יהיה מי שימנע מינויים פוליטיים לאורך כל שדרת הניהול בבתי החולים ובקהילה. לא ניתן יהיה לאכוף ולממש את חוק ביטוח בריאות ממלכתי, לא ניתן יהיה להגן על מטופלים מפני ניגוד עניינים ברפואה ולא ניתן יהיה לשמור על איכות ועצמאות הכשרת כלל מקצועות הבריאות. לא ניתן יהיה לשמור על חופש אקדמי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו