"אנחנו רואים סיבוכים קשים אצל המנותחים בטורקיה" | צילום: GettyImages

"שיקום לא פשוט": ניתוח לקיצור קיבה בטורקיה כמעט הסתיים באסון

אישה כבת 40 הובהלה לביה"ח מאיר לאחר הניתוח שעברה, כשהיא סובלת מזיהום חמור • "הייתי אישה בריאה וביום אחד הכל קרס", היא מספרת ל"ישראל היום" • מומחים מזהירים: הניתוחים בטורקיה מסוכנים

אישה אושפזה במצב קשה בטיפול נמרץ במרכז הרפואי מאיר לאחר שעברה ניתוח לקיצור קיבה בטורקיה. הרופאים במאיר הצילו את חייה ומזהירים מניתוחים ללא הכנה ומעקב.

האישה, בשנות ה־40 לחייה, הגיעה לפני כשבועים לבית החולים מאיר במצב קשה לאחר שסבלה מכאבי בטן עזים אחרי ניתוח קיצור קיבה מסוג "מיני מעקף" שעברה כשבוע ימים קודם לכן בטורקיה.

"בבדיקת הדמיה שעברה המטופלת עם הגעתה התגלה זיהום בטני חמור כתוצאה מחור בחיבור בין הקיבה למעי שגרם לדלף משמעותי של תוכן קיבה לחלל הבטן, והיא הגיעה במצב מסכן חיים", מסביר ד"ר פבל שמולבסקי, מנהל שירות ניתוחים בריאטריים במאיר.

"היא הוכנסה באופן מיידי לחדר הניתוח, שם עברה ניתוח ראשוני לייצב את מצבה, והועברה להמשך טיפול ביחידת טיפול נמרץ כללי. יממה לאחר מכן, כשמצבה התייצב, היא הוכנסה לניתוח המשך שבו בוצעה כריתה של החיבור הכושל והשלמה של מעקף מלא. לצערי היא תזדקק לניתוחים נוספים ולהליך שיקומי לא פשוט", אמר ד"ר שמולבסקי.

"פס ייצור"

"רוב חיי הייתי רזה", מסבירה המטופלת. "בשנים האחרונות התחלתי לעלות ולרדת במשקל לעיתים תכופות יותר והגעתי למשקל של 87 ק"ג. ידעתי שבישראל המשקל הזה אינו מתאים לניתוח בריאטרי, והחלטתי ללכת על ניתוח בטורקיה.

"נחתנו בטורקיה ופגשנו את הסוכן של החברה שליווה אותנו למלון ולבית החולים. טרם ביצוע הניתוח אפילו בדיקות דם לא עשו לי".

"בשעות שהמתנתי לניתוח ראיתי את 'פס הייצור' של המנותחים. נזכרתי שרק כמה חודשים קודם לכן ראיתי כתבה על אישה שנפטרה לאחר ניתוח כזה, אבל בחרתי בתמימות לחשוב ש'לי זה לא יקרה' ונכנסתי לניתוח. יצאתי להתאוורר קצת ביום שאחרי, והתחלתי לחוש כאבים חזקים בגב. הכאבים החריפו, ובטיסה לישראל כבר היו קשים מנשוא ולא הצלחתי לעמוד על הרגליים.

"מהרגע שנחתי בארץ הכאב רק החריף. ניסיתי לטפל בו באמצעות משככי כאבים, אבל כעבור יומיים כבר הרגשתי שאני ממש מתעלפת ומשפחתי לקחה אותי לבית חולים מאיר, שם לא חיכו רגע וישר הבינו שמדובר בפגיעה קשה בעקבות הניתוח שעברתי", היא מספרת.

"לא שווה את זה"

"בניתוחים מסוג אלו חותכים את הקיבה ויוצרים מעין קיבה קטנה המכונה 'פאוצ'' שאליה מחברים את לולאת המעי הדק במטרה להקטין את היקף הקיבה ובכך את כמות האוכל שהאדם צורך, ובעיקר את ספיגתו במעי", מסביר ד"ר שמולבסקי. "הניתוח נועד לסייע בהורדה במשקל ולטפל בסיבוכי מחלת ההשמנה והתחלואות המשניות הנלוות אליה שמהם לרוב סובלים אנשים בעלי עודף משקל. בישראל ישנם קריטריונים ברורים וקפדניים, ויש צורך לעבור ועדה".

ד"ר שמולבסקי, צילום: באדיבות ביה"ח מאיר

"אני רוצה לפנות לכל מי ששוקל לעבור את הניתוח ולהזהיר אותו שהמצב יכול להסתבך", מסכמת המטופלת. "אני הייתי אישה בריאה, וביום אחד הכל קרס ואני לא מצליחה לקום מהמיטה. אני רוצה להודות לצוותים במאיר ומקווה שבפרסום הזה אצליח להציל חיים של אחרים. זה פשוט לא שווה את זה".

ד"ר דוד גויטיין, חבר ועד החברה הישראלית לכירורגיה בריאטרית: "אנחנו רואים סיבוכים קשים אצל המנותחים בטורקיה שמזמן כבר לא רואים בארץ. אנחנו באיגוד לא יכולים לצאת עם אזהרה, אבל כן ממליצים לעבור את הניתוח לפי האינדיקציות שבארץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...