"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מנהלי בתי החולים באזהרה חמורה למנכ"ל משרד הבריאות: "מערכות המחשב לא ממוגנות"
בעקבות ניסיון הפישינג ב"שערי צדק", איגוד מנהלי בתי החולים פנה לפרופ' נחמן אש וביקש להתריע כי בתי החולים אינם מוגנים מפני מתקפת סייבר • בתקופה האחרונה נכשלו בתי החולים בבקרות של חברה חיצונית שנועדו לבחון אם הם מוכנים ומוגנים בפני מתקפות • משרד הבריאות: "מקיימים סקרי סיכונים באופן שוטף במטרה לאמוד את מוכנות המערכת להתמודדות עם איומים ולשפר באופן מתמיד את יכולות ההגנה"
האקר (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס
בלעדי

מנהלי בתי החולים באזהרה חמורה למנכ"ל משרד הבריאות: "מערכות המחשב לא ממוגנות"

בעקבות ניסיון הפישינג ב"שערי צדק", איגוד מנהלי בתי החולים פנה לפרופ' נחמן אש וביקש להתריע כי בתי החולים אינם מוגנים מפני מתקפת סייבר • בתקופה האחרונה נכשלו בתי החולים בבקרות של חברה חיצונית שנועדו לבחון אם הם מוכנים ומוגנים בפני מתקפות • משרד הבריאות: "מקיימים סקרי סיכונים באופן שוטף במטרה לאמוד את מוכנות המערכת להתמודדות עם איומים ולשפר באופן מתמיד את יכולות ההגנה"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחריניסיון למתקפת סייבר מסוג פישינג שנכשלה בבית החולים "שערי צדק" בירושלים:מנהלי בתי החולים הזהירו היום (שלישי) כי הם אינם מוכנים ואינם מוגנים בפני מתקפה כזו. ל"ישראל היום" נודע כי בתקופה האחרונה נכשלו בתי החולים בבקרות של חברה חיצונית שנועדו לבחון אם הם מוכנים ומוגנים בפני מתקפות.

איגוד מנהלי בתי החולים פנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש וביקש להתריע כי בתי החולים אינם מוגנים מפני מתקפת סייבר.
המנהלים מתייחסים לניסיון התקיפה בשערי צדק ולמתקפת סייבר שפגעה בבית החולים הלל יפה לפני כשנה ומתריעים: "למרות האיום שנהיר לכולנו שללא ספק יתרחש, לא מוקצים משאבים משמעותיים כדי לבנות מערך הגנה יעיל של מערכת הבריאות למתקפות אלו. הציפייה שבתי החולים יוכלו להקצות משאבים מהמקורות המדולדלים שלהם איננה סבירה ולמעשה מהווה מדיניות 'בת יענה'", מתריעים 10 מנהלי בתי חולים ממשלתיים החתומים על המכתב.

"אנו מנהלי בתי חולים קוראים להקדים תרופה למכה ולתקצב משמעותית את בתי החולים כדי לבנות מערך הגנת סייבר שידוע לכולנו כרוך בהוצאה ניכרת".

יטפל בבעיה? פרופ' נחמן אש, צילום: קוקו

כאמור, בתקופה האחרונה נכשלו בתי החולים בבקרות של חברה חיצונית שנועדו לבחון אם הם מוכנים ומוגנים בפני מתקפת סייבר.

פרופ' מיקי הלברטל, מנהל רמב"ם ויו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, אמר ל"ישראל היום": "בתי החולים הם יעד למתקפת סייבר ומערכת הבריאות איננה מוכנה למתקפה כזו. כולנו מכירים את מה שהיה בהלל יפה והתוצאה היא שאמרו לנו להתגונן מתקציב בית החולים. מדובר על עשרות מיליונים כדי להגן על מערכות בתי החולים ואנחנו לא יכולים כמובן לעמוד בכך. זה לא 'מפעל' פרטי אלא מערכת אסטרטגית של מדינת ישראל וצריך להגן עליה כפי שמגינים על מערכת הביטחון. אם אומרים שזה חשוב- יש לתת את התקציבים המתאימים. אין אף בית חולים או קופת חולים שיכולים לקחת על עצמם את מימון הגנת הסייבר".

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לטענה כי בתי החולים לא עמדו בבקרות בנושא היערכות למתקפת סייבר: "משרד הבריאות רואה חשיבות גבוהה לשיפור הגנת הסייבר במערכת הבריאות ופועל להשגת המשאבים הנדרשים לכך.
לשם כך מקיים משרד הבריאות סקרי סיכונים באופן שוטף במטרה לאמוד את מוכנות מערכת הבריאות להתמודדות עם איומי סייבר ועל מנת לשפר באופן מתמיד את יכולות ההגנה מפני מתקפות סייבר.

"בכל העולם יש נסיונות יומיומיים למתקפות סייבר ברמות סיכון משתנות. חלק ממטרות בדיקות הסיכונים, להוות פרמטר בתעדוף תוכניות העבודה בצורה יעילה ועל מנת לשפר את רמת החוסן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...