נפר בת ה12 ואמה | צילום: ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד

"ראתה נחש זוחל לצידה": נופר בת ה-12 הוכשה על ידי צפע

הנערה טיילה עם הכלב באזור ביתה - ואז הרגישה מגע כואב בעקב שהתברר כהכשה • הרופאים מזהירים: "הקיץ בעיצומו והנחשים עדיין איתנו"

נופר בן חיים בת ה-12 ממושב גן הדרום רק רצתה לטייל עם הכלב שלה אמש (רביעי). מה שהתחיל כסיבוב אקראי בשכונה נגמר בבית החולים. הסיבה: נופר הוכשה על ידי נחש צפע בכף רגלה השמאלית.

צילום%3A בית החולים אסותא

נופר הגיעה לבית החולים אסותא באשדוד, שם בדקו את התסמינים שפיתחה ואת העדויות מהשטח והגיעו למסקנה שמדובר בהכשה מנחש צפע ארץ ישראלי. נופר קיבלה טיפול שכלל נסיוב כנגד ארס הנחש. בהמשך הועברה הנערה להמשך טיפול במחלקת טיפול נמרץ ילדים לצורך המשך השגחה וטיפול. מצבה מוגדר כעת בינוני-קל.

נחש צפע, אילוסטרציה, צילום: ללא

ליאורה בן חיים, אמא של נופר, סיפרה: "נופר יצאה מהבית על מנת לטייל עם הכלב. בחצר הבית היא הרגישה שהכלב לא רגוע. תוך כמה רגעים גם הרגישה מגע כואב בעקב הרגל, ולאחריו ראתה נחש זוחל לצידה. מייד הבנו שמדובר בהכשת נחש ופינינו אותה לביה"ח. אני רוצה להודות לרופאים ולשאר הצוות על הטיפול המהיר והסיוע. נופר מרגישה הבוקר טוב וערנית".

"לגלות אחריות"

לדברי ד"ר נועה רוזנפלד, מנהלת טיפול נמרץ ילדים: "המטופלת ערנית ומגיבה לסביבה. לשמחתי, מצבה מוגדר כעת יציב, ואני תקווה שבימים הקרובים היא תעבור להמשך טיפול ומעקב למחלקת ילדים".

בית החולים אסותא, צילום: לירון מולדובן

ד"ר עידן פרי טישל, הרופא המטפל, הוסיף: "הקיץ עדיין בעיצומו ומגע של נחשים ובני אדם איננו מחזה נדיר. בכל מקרה של הכשת נחש או חשד להכשה, חשוב קודם כל להזעיק עזרה ולדאוג לפינוי מהיר אל בית החולים. לצערי, אנו נתקלים באזרחים מתמהמהים מלהתפנות לקבל עזרה כל עוד לא הובהר להם שהנחש היה ארסי. מדובר בטעות מסוכנת. יש לגלות אחריות להתפנות אל בית החולים - ולא להמתין להופעת תסמינים שיוכיחו אם הנחש היה ארסי או לא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...