משרד הבריאות השעה את תו התקן של מפעל שטראוס

בכירי משרד הבריאות ערכו סיור במפעל השוקולד • "הגענו להסתכל בעיניים ולבחון את הכשלים", אמר פרופ' נחמן אש • במקביל ישנה עלייה בדיווחים על פגיעה מסלמונלה

בצל הריקול הענק, מנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' נחמן אש וראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, הגיעו הבוקר (חמישי) לסיור מפעל השוקולד של שטראוס - עלית בנוף הגליל.

במשרד הבריאות התקבלה ההחלטה להשהות את תו התקן של מפעל שטראוס לשלושה חודשים. בזמן זה לא תתקיים כל פעילות במפעל. 

בכירי משרד הבריאות בסיור במפעל שטראוס, צילום: גיל אליהו

"הגענו להסתכל בעיניים ולבחון את הכשלים שהובילו לזיהום בקו הייצור. אנחנו ממשיכים בחקירה הזאת. יש פה החלטות שהוא צריך לקבל ותהליך שהוא צריך לעשות", אמר פרופ' אש. 

משרד הבריאות השהה את תו התקן של מפעל שטראוס // צילום: דוד כהן ג'יני

"יש מספר מקרים של תחלואה בסלמונלה, ויש אפשרות שזה כתוצאה מאכילת מוצרים מהמפעל הזה. אנחנו בוחנים את הקשר הזה. אנחנו מזהים גידול בדיווחים על סלמונלה. לא יודעים אם בכמות המקרים או בגלל פשוט שיש מודעות. הסלמונלה תתפשט? זה תלוי אם חומר הגלם יתפשט בעוד מפעלים. אנחנו מניחים שזה נעצר בגלל הפסקת העבודה במפעל".

"התגלו כשלים במפעל", צילום: גיל אליהו

ד"ר אלרעי-פרייס הוסיפה כי: "החשיבות בביקור במפעל היא בגלל שהתגלו כשלים. המפעל מבין ועושה תהליך הפקת לקחים ועושה עבודה בצורה מלאה עם צוות המחוז וצוות שירות המזון. עובדים בשת"פ כדי שהמפעל יחזור לפעילות בטוחה בצורה מהירה".

מוצרי שטראוס הוסרו מהמדפים, צילום: גדעון מרקוביץ

בתוך כך, אתמול (רביעי) על הרחבת הריקול לכל מוצרי מפעל הממתקים בנוף הגליל. המוצרים שנכנסו לריקול הם: שוקולד עלית, עוגות עלית, ופלות עלית, חטיפי דגנים אנרג'י, פריכיות מצופות שוקולד אנרג'י, המסטיקים, סוכריות הטופי וטורטית בכל תאריכי התפוגה.  מלבד המסטיקים וסוכריות הטופי, כל המוצרים כבר נכנסו לריקול הראשון שהוכרז. עם זאת, בריקול המורחב כל המוצרים נכנסים לרשימה ללא קשר לתאריך התפוגה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר