"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרוקחים: משרד הבריאות מכשיל מיזם שלנו לחיסון נגד שפעת

שנה מאז הוחלט להכשיר רוקחים לחסן אזרחים - מאשים ארגון הרוקחים את משרד הבריאות בהערמת קשיים ובעיכוב הפרויקט • משרד הבריאות: "המהלך דורש התארגנות רבה"

,עודכן
חיסון בקופת חולים // צילום אילוסטרציה: אורן בן חקון

משרד הבריאות מעכב ומכשיל את המיזם שעליו הוחלט לפני כשנה, להגדיל את שיעור המתחסניםנגד שפעתבאמצעות הכשרת רוקחים לביצוע החיסון. כך טוענים בארגון הרוקחות.

לטענת הארגון, המשרד מעכב את המהלך זו השנה השנייה. כתוצאה מכך, רק שני רוקחים בישראל, מתוך פוטנציאל של אלפים, רשאים לחסן נגד המחלה.

כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום" בשנה שעברה, ל־17 רוקחים שעברו קורס מיוחד ניתן היתר לתת חיסוני שפעת בבתי המרקחת.

עם זאת, משרד הבריאות הערים קשיים על הרוקחים ודרש שייתנו את החיסונים בחדר נפרד - אפשרות שלא קיימת ברוב בתי המרקחת בישראל.

המשרד גם לא השיב לבקשת הרוקחיםלאפשר מתן חיסוןבאופן דיסקרטי מאחורי פרגוד, ונוסף על כך, לא פעל לפתוח קורסי הכשרה נוספים - כך שבחורף שעבר רק רוקח אחד עמד בכל התנאים וחיסן, והשנה המספר עומד של שני רוקחים בלבד.

מנתוני משרד הבריאות עולה ששיעור המתחסנים בחורף שעבר עמד על 19.8% בלבד (כ־1.7 מיליון בני אדם) - ירידה לעומת החורף הקודם (20.8%) וחורף 2016-2015 (20.9%). בשנתיים האחרונות החל משרד הבריאות לתת עשרות אלפי חיסונים במסגרת בתי הספר, אך ההתחסנות הכללית באוכלוסייה ירדה.

חיסון נגד שפעת ניתן בבתי מרקחת ללא תשלום, והוא מיועד רק למבוגרים מעל גיל 18.

"המדינה פספסה את החורף הזה ופספסה מכפיל כוח למתן חיסונים. יכלו לעמוד לרשותה כבר השנה עוד 200-150 נקודות הזרקה", מתרעם דוד פפו, יו"ר ארגון הרוקחות.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מתן חיסונים על ידי רוקח בבית מרקחת דורש התארגנות רבה, הן בקיום הכשרה מקצועית והן בקיום חדר ייעוץ מתאים בבית המרקחת - אשר קיים רק בבתי מרקחת שהוקמו בשנים האחרונות - וברכש ציוד ייעודי למתן חיסון. מדובר בבתי מרקחת פרטיים בקהילה, ולא בקופות החולים שבהן החיסון ניתן בחדר האחיות. שלב ההתארגנות ארוך, ולכן הפעילות בשנה שעברה היתה מצומצמת מאוד, וכך גם השנה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר