"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צרפת: ניסתה למנוע פשע שנאה – והותקפה

אישה יהודייה ניסתה למנוע מאישה צרפתייה לתלוש פוסטרים לזכר אילן חלימי ז"ל, שעונה ונרצח לפני כ-20 שנה ע"י מוסלמים בצרפת. בתגובה, האישה הצרפתייה החלה לתקוף אותה

,עודכן
0השמעה
אילן חלימי ז"ל. צילום: באדיבות המשפחה

ביום ראשון צולם במרסיי סרטון שמראה כמה השנאה ליהודים הופכת אנשים לחיות אדם שמתנהגות ללא שום כבוד לסטנדרט אנושי כלשהו.

האישה, הלבושה בגופייה לבנה ומכנסיים סגולים ונושאת תיק ורוד על גבה, נראתה הולכת ברחוב וקורעת פוסטרים לזכר אילן חלימי ז"ל, וכשאישה אחרת ניסתה לעצור בעדה, היא תקפה אותה באלימות. בחלק השני של הסרטון, שלכאורה צולם עוד קודם אך לפי מיקומה על המדרכה צולם שניות לאחר מכן, היא נראית קוראת לעבר אותה אישה: “או, היהודים! או, הציונים!”.

View this post on Instagram

A post shared by Lauryn 💚🌱 (@veganyogamomma)

אילן חלימי היה צעיר יהודי צרפתי שנחטף בינואר 2006 ע"י מהגרים מוסלמים. הם עינו אותו במשך שלושה שבועות, ואז השאירו אותו גוסס על פסי הרכבת, שם נמצא ומת בדרך לבית החולים. 80% מגופו היו מכוסים כוויות ודקירות. המניע לרצח היה אנטישמי.

המקרה זעזע את צרפת ואת יהודי העולם, ושימש כנראה לא מעט השראה לעלילת עונה 4 של "פאודה". עם זאת, בשנים שעברו מאז מחולל זכרו פעם אחר פעם ע"י קיצונים אנטישמים. ב-2015 חוללה האנדרטה לזכרו בפריז, ובחודש שעברנכרת העץ שנשתל לזכרו בעיר אפינה סור-סן. כעת, פעם נוספת, מחללת אישה צרפתייה את זכרו על רקע אנטישמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר