תומך פרו-פלסטיני בהפגנה בניו-יורק. צילום: AFP

איך משחררים את פלסטין? הגולשים ב-X מעלים הצעות

עשרות גולשים העלו הצעות כיצד "לשחרר את פלסטין באמת" - החל מדרישות אמיתיות להחזרת החטופים וחינוך מחדש, ועד הצעות להעביר את האוכלוסייה הערבית לסקוטלנד או את היהודית למדגסקאר

יוטיובר הטיולים טל אורַן הציב אמש אתגר לגולשים ברשת החברתית של אילון מאסק: “3 דרכים ‘לשחרר את פלסטין’ על אמת. קדימה!”, הוא כתב ב-X.

במהלך הלילה עלו עשרות תגובות לאתגר שלו, שלפחות חלקן היו רציניות באופן חלקי. כך, למשל, גולש שקורא לעצמו "המלך Táíwò” הציע "לתת לאזרחים לעזוב, לנקות את חמאס, למסור את השליטה באופן זמני לאמירתים ולסעודים, לאפשר לאזרחים לחזור ולהעניק להם עצמאות". הצעה אחרת ששמענו גם פוליטיקאים מציעים היא זו של בובי: “לאסור על פעילות אונר"א; ליישב את הפליטים המזויפים במקומם; ישראל תספח שטח בתגובה על כל מתקפה פלסטינית, תגרש טרוריסטים ומשפחותיהם מהשטח המסופח".

משתמש/ת בשם מיסטינה בראונפילד כתב/ה: “לשחרר את כל החטופים מייד! לבעוט החוצה את הטרוריסטים חמאס, מוג’הידין, החזית העממית, הג’יהאד האיסלאמי ויתר הארגונים הטרוריסטים. העזתים יסרבו לבחור טרוריסטים בעתיד" – מסקנה שלא ברור מאיפה היא/הוא שואב/ת. הצעה דומה הגיעה ממשתמשת בשם נולי, שכתבה: “החזירו לנו את אחינו ואחותנו; פרקו את חמאס מנשקו; הכירו בישראל כביתו של העם היהודי. קל”. ד"ר אנתוני דיאב הלבנוני גם הוא הציע הצעה דומה: “שחררו את החטופים; פרקו מנשקם ושפטו את כל חברי חמאס ופתח והוציאו אותם להורג; הפסיקו להתעסק עם ישראל".

הגולשת דניז הציעה הצעה פשוטה: “לחסל את האיסלאמיסטים הקיצוניים (כפול 3)”. ג’ף ביצע מחטף דומה והסתפק בשני שלבים: “היפטרו מחמאס והפסיקו לחנך ילדים לקיצוניות (כפי שעשיתם) במשך שני דורות. לא צריך צעד שלישי". באופן דומה, הגולש mentalblock הציע "לשחרר אותם מהפרופוגנדה של חמאס ומאינדוקטרינציה איסלאמית". קתרינה ויזיטקארטֶה גם היא הלכה בכיוון זה: “הסירו את חמאס ובצעו סוג של חינוך מחדש לאוכלוסיית עזה והגדה המערבית – כפי שנעשה בגרמניה במשך עשורים. דה-נאציפיקציה. אז, לאחר שייצאו מהתפישה הזו, איחוד של כל שלושת האזורים הללו תחת דגל ישראל בהנהגה יהודית עשויה להיות אפשרית".

הצעה לכאורה רצינית אבל פנטזיונרית אפילו יותר מהטרלות היתה זו של גולש שקורא לעצמו "פרנואיד": “לבריטים יש המון איים לא מיושבים מול חופי סקוטלנד". עוד אחת מהסוג הזה, אם כי מסיבה אחרת, היתה של הגולש משה, שאמר שצריך גירוש המוני.

כמובן שגם תשובות ציניות לא היו חסרות. השנונה ביותר היתה זו של הגולש Xolerka, שכתב, בתרגום חופשי, “ברחו מפלסטין, לעזאזל פלסטין, חפשו את פלסטין" – כמובן שבאנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב:

גולש קנדי כתב: “תנו לי 50-100 שנה".שלומי שאול היגג: “רצחו 1200 ישראלים, חטפו ילדים ואנסו נשים. או, לחלופין, לכו לשירותים ותדחפו ממש חזק". היו גם גולשים שהציעו להיפטר דווקא מהיהודים, כמו LoneWolfArchives שכתב "לגרש את כל יהודי העולם למדגסקר" (למה?), ו-yq5xf שהציע לגרש אותנו לאנטארקטיקה (קצת יותר מובן).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...