מחבלי הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה | צילום: איי.פי

"לא ניתן לישראל לשלוט בי-ם": הג'יהאד האסלאמי וחמאס נערכים להפגנות בשישי

ארגוני הטרור העזתיים מנסים לחמם את השטח וקוראים לפלשתיניים בעזה ובגדה לצאת להפגנות בתום התפילות במסגדים, זאת על רקע פעילות ישראל לסיכול פיגועים • ובינתיים ברשות הפלשתינית ממשיכים להסית: "ישראל רוצה לשנות את מאפייניה הפלסטיניים והערביים של ירושלים"

ארגוני הטרור ברצועת עזה ממשיכים לאיים ולעורר פרובוקציות על רקע פעולות ישראל בגדה לסיכול פיגועי טרור בלב הארץ. היום קראו לציבור הפלשתיני לצאת להפגין בתום התפילות במסגדים ביום שישי.

בג'יהאד האסלאמי קוראים לציבור הפלשתיני להשתתף באירועי יום שישי הקרוב "לתמיכה בג'נין ולוחמיה". אחד מאנשי הארגון אמר כי הם מארגנים שורת הפגנות אחרי תפילות יום השישי במסגדים המרכזיים ברצועת עזה. הדברים באים על רקע מותם של שלושת מחבלי ארגון הטרור שחוסלו בידי ישראל בסוף השבוע האחרון.

בחמאס אומרים כי "צעדיה של ישראל לגיוס חיילי מילואים בגדה, לצד הרדיפה והמעצרים שהיא עושה לא יצליחו לשבור את רצון העם הפלשתיני והצעירים שלו".

בהודעה שפרסם דובר הארגון בעזה עבד אלטיף קאנוע נמסר כי "התדפקותה של ישראל על דלת המתווכים והביקורים שהיא עורכת בכמה מדינות מאשרים את הפחד שלה מהפיגועים הנמשכים. עמנו מאוחד במערכה נגד ישראל, והסלמת פעולת ההתנגדות בגדה ובירושלים מאשרת שעמנו לא ייתן לישראל הזדמנות לשלוט בירושלים".

הרשות מאשימה את ישראל

גם היום האשימה הרשות הפלשתינית את ישראל באחריות לנעשה בירושלים. בהודעת משרד החוץ הפלשתיני נמסר כי פעולותיה של ישראל הן חלק מהניסיון לייהד את ירושלים ושער שכם.

יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן מחזיק תמונה המראה את השתלשלות "הכיבוש" של פלשתין, צילום: איי.אף.פי

"הפעם ממוקדת התוקפנות הישראלית באזור שער שכם במטרה להסיר את הנוכחות הפלשתינית ולשנות את מאפייניה הפלשתיניים והערביים של העיר", נכתב בהודעה. "ישראל פועלת לחמם את המצב בחודש הרמדאן, ופעולותיה מראות שהיא קיבלה החלטה מוקדמת בדבר הסלמה כדי להשיג את מטרות ההשתלטות שלה בירושלים, אל-אקסא, ובעיקר בשער שכם".

כמו כן הטיל משרד החוץ הפלשתיני על ראש הממשלה הישראלי נפתלי בנט את האחריות להשלכות, וקרא לארה"ב לנקוט באמצעים הנדרשים כדי למנוע פיצוץ.

חמאס מעדכן את האו"ם

בתוך כך נודע כי מנהיג חמאס אסמאעיל הניה השוהה בקטר שוחח טלפונית עם שליח האו"ם למזה"ת, תור וונסלנד.

אסמאעיל הנייה, צילום: אי.אף.פי

בהודעת הארגון נמסר כי הניה סקר בפניו את פעולותיה של ישראל בעזה, הגדה וירושלים, ובכלל זה "פשעי החיסולים" בעיר ג'נין. כמו כן קרא לבן שיחו לפעול כדי להבטיח את הגעת המתפללים המוסלמים למסגד אל-אקסא.

נזכיר כי השליח וונסלנד נכנס מעת לעת לרצועת עזה, וביוני בשנה שעברה נפגש עם מנהיג חמאס ברצועה יחיא סנוואר, פגישה שהוגדרה ע"י האחרון "גרועה".

בתוך כך, וונסלנד נועד היום גם עם ראש הממשלה הפלשתיני מוחמד אשתיה ברמאללה. אשתיה שוחח עימו בין היתר על הרפורמות שהממשלה הפלשתינית מבצעת, וציין כי על ישראל לשחרר את הכספים שהיא מחזיקה אצלה, ברומזו לניכוי כספי המחבלים ומשפחותיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...