"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אירה דולפין הדיחה את ליהיא גרינר בהישרדות והוכיחה: לא משחקים עם לב של אמא

שלוש נשים עמדו במרכז הפרק האחרון של הישרדות VIP, נעמה קסרי, ליהיא גרינר ואירה דולפין. האחרונה הוכיחה שאישה יכולה לספוג הרבה עד שנוגעים בילדים שלה. ראו הוזהרתם

,עודכן

עונת ה-VIP של הישרדות, מעבר להיותה מנומנמת לפרקים, לימדה אותנו מעל לכל שכוכבי הביצה שלנו מוכנים לשקר, לתחמן ולדרוך אחד על השני בשם המיליון, וה-'it's only a game' , שטבעהל. גרינרהאלמותית. אפשר להגיד שאת הטון המלוכלך של המשחק הכתיבהנעמה קסריוכולם הלכו בעקבותיה. נעמה, שכבר זכתה בעבר במיליון, העידה על עצמה לאורך המשחק שהיא האסטרטגית הכי גדולה בשבט, והשורדים האחרים ניסו לעמוד בקצב שלה ובמקרים מסוימים הגיעו אפילו למקומות שפלים יותר.


קסרי, שניווטה את המשחק בישיבות המועצה האחרונות (על מי אנחנו עובדים, כמעט בכל ישיבות המועצה שהיו), הובילה הפעם את השבט להדיח אתמני נפתלי, אך מה רבה הייתה הפתעתה לגלות שהמודחת הטרייה של התוכנית היא לא אחרת מאשר החברה הכי טובה שלה על האי, ליהיא גרינר. השוק היה גדול יותר כשהשורדת הדגולה הבינה שמאחורי המהלך עומדתאירה דולפין, זאת שלא סופרים אותה.


נעמה קסרי. הישרדות VIP רשת 13

נעמה קסרי. הישרדות VIP רשת 13


מאמנת הכושר הקשוחה באמת לא היוותה איום על אף אחד, ובמיוחד לא על קסרי, המתמודדת הכי חזקה כרגע על האי, אבל מה שהזוכה לשעבר לא לקחה בחשבון זה שלא משחקים עם לב של אמא. ושרוב הנשים באמת יכולות לספוג כמעט הכל, עד שזה מגיע לילדים שלהן.


כבר שמענו כמה פעמים שהמשתתפים טוענים שהמשחק הזה הוא בעיקר חברתי – הטענה הזו נאמרה בעיקר בהקשר שלשמחה גואטהשלא עמדה באף משימה פיזית ועדיין נשארה במשחק – והטענה הזו תקפה גם במקרה של אירה דולפין. לאורך הפרקים האחרונים ראינו איך נעמה, שמחה ושות' מזלזלים בדולפין, מדברים עליה מאחורי הגב ומשתמשים בפגיעות שלה כדי לטעון שההתנהגות שלה קורבנית. גואטה אפילו הגדילה לעשות והפילה על אירה את כל האשמה לניסיון ההדחה הכושל שלה למרות שהיא ידעה שליהיא גרינר עומדת מאחוריו, בעיקר כי דולפין הייתה החלשה בחבורה וגואטה הייתה צריכה למצוא שעיר לעזאזל (וכן, מדובר באנשים בוגרים ולא בילדים ביסודי).


ליהיא גרינר. הישרדות VIP רשת 13

ליהיא גרינר. הישרדות VIP רשת 13


בפרקים האחרונים דולפין כבר נראתה עייפה, פיזית ונפשית, ולא היה סיכוי שמשהו בגישה שלה ישתנה. היא הייתה מובלת, חלשה ובכל פעם שמישהו ניסה לשכנע אותה לעשות מהלך היא ויתרה מראש. משהו מאוד דרמטי היה צריך לקרות כדי שאירה תשנה גישה, וזה אכן קרה – נעמה שכנעה את מני למנוע מדולפין לשוחח עם הילדים שלה, אותם לא פגשה יותר מחודש, ונפנפה אותה בטענה העלובה שכבר קיבלה מכתב. המחשבה שילדיה הקטנים לא זכו לשיחת טלפון מאמא שלהם הטריפה את אירה והכניסה בה כוחות מחודשים ובעיקר רצון לנקום. מאמנת הכושר הוכיחה כשנשים מרגישות שפוגעים בילדים שלהן הן הופכות ללביאות עוצמתיות, ומסוגלות לעשות הכל. אפילו לנצח את נעמה קסרי.


מעבר לעובדה שדולפין לא קיבלה את הזכות לדבר עם ילדיה מה שבאמת פגע בה וגרם לה למהפך זאת הרמיזה שהיא אמא פחות טובה מהאימהות האחרות על האי, רק בגלל שהיא אישה קרייריסטית.


״אני אראה להם מה זה לא לבחור בי. אני אוכיח מי אני ונראה שמישהו לא ישים לב אלי אחרי המהלך הזה". הישרדות וי.איי.פי, רביעי, אחרי החדשות בערוץ 13


A post shared byהישרדות – העמוד הרשמי(@survivor.israel) on Jun 18, 2019 at 5:32am PDT



כשאירה ישבה אתמול במועצה וניסתה לברר איך שבט שלם חושב שלא אכפת לה לוותר על שיחה עם ילדיה הקטנים, היה אפשר לראות את העלבון על פניה. וזה באמת הרגיש כואב. הטענה שהיא נמצאת פחות עם הילדים מאשר בן זוגה, ולכן לא יהיה לה אכפת לא לדבר איתם, היא כמובן מגוחכת וחשוכה, ובעיקר שהיא מגיעה מכיוונה של אישה אחרת. חבל שאף אחד מהמתמודדים לא השכיל להבהיר לנעמה שאין סטנדרט אחד של אימהות ושאסור לבייש נשים על הבחירות שלהן.


יכול להיות שמעז יצא מתוק והתוכנית המטופשת שאיכשהו הופכת כל פעם למיני בעל זבוב, לימדה אותנו שיעור על אימהות ושיפוטיות. מאמנת כושר מצליחה, בעלת קליניקה לטיפולים אסתטיים או ליהיא גרינר, כל אישה בוחרת איך לחיות את חייה. וזה לא אומר שהיא אמא פחות טובה, זה רק אומר שהדרך שלה אחרת.


עכשיו שגרינר עברה לוילת המודחים מעניין לראות לאיזה כיוון יילך המשחק. האם נעמה בסכנת הדחה? סביר להניח שלא. בינינו, סביר להניח גם שאירה תחזור לתרדמת החורף שלה, אבל זה לא משנה, היא את שלה כבר עשתה כשלימדה את כולנו כמה זה מסוכן להתעסק עם אמא עצבנית.




הכתבה פורסמה לראשונה באתר onlifehttps://www.onlife.co.il/?p=193807

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר