"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר שביקרה את ישראל: גם נורבגיה תשתמש באיכון ניידים
למרות שהגדירה את הצעד כ"פגיעה בפרטיות", החליטה לבסוף נורבגיה לאמץ את שיטת איכון הניידים ולהשיק יישומון דומה ל"המגן" שיעקוב אחר חולי קורונה
בסנגוריה הציבורית חוששים לפרטיות המשתמשים | צילום: GettyImages

לאחר שביקרה את ישראל: גם נורבגיה תשתמש באיכון ניידים

למרות שהגדירה את הצעד כ"פגיעה בפרטיות", החליטה לבסוף נורבגיה לאמץ את שיטת איכון הניידים ולהשיק יישומון דומה ל"המגן" שיעקוב אחר חולי קורונה

, עודכן

ימים ספורים לאחר שבנורבגיה תקפו את השימוש באיכונים ניידים סלולריים כחלק מהמאבק בקורונה, המדינה הסקנדינבית העשירה אימצה את השיטה.

בימים הקרובים צפויים המכון לבריאות הציבור של נורבגיה, יחד עם חברת היי טק מקומית בשם 'סימולה', להשיק יישומון שיאכן את תנועות החולים בקורונה ומי ששהו בסביבתם.כפי שנעשה בישראל כבר לפני שבועיים, ומאז במדינות נוספות, גם באוסלו הגיעו למסקנה ששימוש באיכונים סלולריים הוא כלי יעיל מאוד למאבק בקורונה.

לאחר אדישות כלפי המחלה כאשר התפרצה במקומות אחרים בעולם, החלו לפני שבועיים לעלות המספרים בנורבגיה. על רקע זה אושר בפרלמנט הנורבגי ביום שישי האחרון חוק מיוחד שיאפשר לממשלה לעקוב אחר תנועות של חולים, ולזהות אנשים שהיו בסביבתם וחייבים בבידוד.

אישור החוק והפעלת אמצעי המעקב נתונים בוויכוח ציבורי עז על רקע שימוש באמצעי מעקב כלפי אזרחים תמימים וחדירה לפרטיותם. כחלק מהוויכוח הופיעה במספר עיתונים מובילים בנורבגיה ביקורת חריפה על כך שישראל נעזרת בשב"כ כדי לאתר מי ששהו בקרבת נשאים. "יש פגיעה בערכים דמוקרטיים, ישראל על סף חילופי משטר", אף נטען באחד המאמרים.

ואולם, ימים אחדים לאחר הביקורת, החליטו בנורבגיה לאמץ בדיוק את אותה השיטה שמופעלת כבר בישראל. עם זאת, מחשש שגורמים עוינים יעשו שימוש במידע, הותר רק לחברה נורבגית לפתח את הישומון, ועליה גם למחוק את המידע בתוך 30 יום.

יצוין כי גם במקומות נוספים בעולם הולך ומתרחב השימוש באיכונים סלולריים ככלי למאבק בנגיף, ובין היתר הודיע ראש עיריית לוס אנג'לס על רצונו להפעיל את הטכנולוגיה בעירו מוכת המגפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...