"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בחמאס מאשימים: "לא קיבלנו תשובה אמיתית מישראל"
עיתון אל-קודס הפלשתיני ציטט גורם בחמאס, שהתייחס לניסיון של סנוואר לעסקת חילופי שבויים • "יש לנו קלפי מיקוח"
יחיא סנוואר | צילום: אי.אף.פי

בחמאס מאשימים: "לא קיבלנו תשובה אמיתית מישראל"

עיתון אל-קודס הפלשתיני ציטט גורם בחמאס, שהתייחס לניסיון של סנוואר לעסקת חילופי שבויים • "יש לנו קלפי מיקוח"

, עודכן

ללא התקדמות:מקורות בארגון הטרור הפלשתיני חמאס, ששולט ברצועת עזה, האשימו היום (שבת) את ישראל בחוסר רצינות בנוגע למגעיםלעסקת חילופי שבוייםבין הצדדים. מקור בהנהגת חמאס התראיין לעיתון הפלשתיני אל-קודס, והאשים כי הארגון לא קיבל מישראל תגובה רצינית, עד כה, להצעתו של מנהיג הארגון יחיא סנוואר בנוגע לחילופי שבויים, וזאת למרות שראש הממשלה בנימין נתניהוהביע נכונות לקיים שיחות דרך מתווכים.

המקור טען כי נתניהו בחר "בהונאה תקשורתית ולא עשה דבר עד עכשיו ולא יצר קשר עם אף מתווך או גורם, לרבות המתווך המצרי או רוסי או אחר ולא מסר אף תגובה ישראלית אמיתית, מלבד אותה הודעה לתקשורת".

עוד טען המקור כי חמאס "רציני מאוד בכוונתו לנצל את ההזדמנות שנקרתה בצל משבר וירוס הקורונה", והוסיף כי "השלמת עסקה שתכלול מספר רב של אסירים ובראשם מפקדים בארגוני הטרור שמרצים עונשי מאסר עולם.

המקור טען עוד כי ארגון הטרור "מחזיק בקלפי מיקוח חזקים שיפתיעו את ישראל" לדבריו. הוא ציין כי "הכדור נמצא כעת במגרש של ישראל" ושחמאס יקבל בברכה כל מתווך להשלמת עסקה, עם הדגשת "תפקידה ההיסטורי של מצרים במקרים דומים כמו בהבנות הרגיעה ועסקת שליט".

ימסר מידע חדש? שאול אורון והדר גולדין // צילום רפרודוקציה: יהושע יוסף
ימסר מידע חדש? שאול אורון והדר גולדין // צילום רפרודוקציה: יהושע יוסף

יש לציין כי מקורות אחרים בחמאס אמרו לפני כמה ימים לעיתון כי בכירים במנגנוני הביטחון המצריים היו מעורבים ביוזמת חמאס מתחילתה והודיעו לראש המל"ל מאיר בן שבת על נכונותם לתווך בין הצדדים. אותם מקורות אמרו שחמאס חמאס מכוון למתווה עסקה שמתבססת על יוזמה הומניטארית. אחת האפשרויות שהוצעו היא שחמאס תעביר מידע ברור על מצבו הרפואי של האסיר אברה מנגיסטו וכן מידע על שרידי גופות סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול, שנפלו במבצע צוק איתן. הצעה נוספת שנשקלה היא שחרורם אברה מנגיסטו או הישאם א-סייד.

מחסור בבדיקות וחשש מתגובה ישראלית: חמאס בלחץ

כזכור, לפני יותר משבוע, בחמישי בערב, התראיין סינוואר לערוץ אל-אקצא המשוייך לארגון הטרור, בעניין הפעולות שנוקט ממשל חמאס בעזה למניעת חדירת נגיף הקורונה לרצועה. במסגרת הראיון, סינוואר התייחס לסוגיית השבויים והנעדרים ואמר כי אם ישראל תשחרר כמחווה הומניטארית אסירים זקנים ואסירות, חמאס יהיה מוכן לוויתור חלקי בנושא.

יש לציין כי חמאס נמצא בימים אלה בלחץ הן בשל מחסור בציוד רפואי להתמודדות עם איום נגיף הקורונה לרצועה והן בשל הנזק הכלכלי שהסגר גרם לארגון. בשבוע האחרון התאפשר לעזתים לצאת מבתיהם בעקבות ראיונו של סינוואר, אך רף הלחץ בחמאס גדל.

לאחרונה הודיע משרד הבריאות בעזה כי יש מחסור בבדיקות להימצאות הנגיף. בהקשר זה, בחמאס ככל הנראה מעוניינים להפעיל לחץ פסיכולוגי על ישראל להשגת עסקת שבויים חלקית או להרחבת הסיוע. זאת מפני שבחמאס חוששים ששיגור טילים יגרור תגובה ישראלית קשה על רקע היעדר תשומת לב עולמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...