הנשיא הרצוג מלונדון: על כל הקהילה הבינ״ל להכיר בחמאס כארגון טרור

בעקבות הפיגוע בירושלים, הביע הרצוג את השתתפותו "בצער משפחתו וחבריו של אליהו דוד קיי ז״ל" ואיחל רפואה מהירה לפצועים • לפני שהמריא, הודה הנשיא לממשלת בריטניה על הכרתה בחמאס כארגון טרור: "צעד חשוב מאין כמותו למלחמה בטרור" • בטור שפרסם ב"סאנדיי טלגרף", התריע: "ישראל אינה יכולה לאפשר לקיצוניים בטהרן להשיג נשק גרעיני"

הנשיא הרצוג (ארכיון), צילום: אוהד צויגנברג

"העובדה שהמחבל שביצע את הפיגוע יצא מהזרוע המדינית של חמאס, מחייבת את כל הקהילה הבינלאומית להכיר בחמאס כארגון טרור" - כך הודיע נשיא המדינה, יצחק הרצוג, לאחר הגעתו לפני שעה קלה ללונדון, במסגרת ביקורו בממלכה המאוחדת.

בהודעה שפרסם בטוויטר, כתב הנשיא כי הוא עודכן על הפיגוע הבוקר (ראשון) בעיר העתיקה בירושלים. "אני משתתף בצער משפחתו וחבריו של אליהו דוד קיי ז״ל באבלם הכבד ומתפלל לרפואתם המהירה של הפצועים", כתב.

מוקדם יותר היום אמר הנשיא כי הוא "מודה על החלטת ממשלת בריטניה להכיר בחמאס כארגון טרור על כל המשתמע מכך, זהו צעד חשוב מאין כמותו למלחמה בטרור. ישראל לא תוכל לאפשר לאיראן יכולת גרעינית, והיא מצפה מבעלות בריתה להיות תקיפים ונוקשים כלפי האיראנים בדיאלוג שהם מקיימים עימם".

עם המראתו, אמר הנשיא: "אני יוצא היום יחד עם מיכל רעייתי לביקור רשמי בן 48 שעות לבריטניה, אחת מבעלות הברית הקרובות והחזקות ביותר של ישראל. אפגש עם יורש העצר, הנסיך צ׳ארלס, ואשמע ממנו בוודאי על ביקורו לפני כמה ימים בירדן ובמצרים, ונדון במשבר האקלים. כמו כן, אפגש עם ראש ממשלת בריטניה, ידיד ישראל אמיתי, בוריס ג׳ונסון, שלנו היכרות רבת שנים".

דברי הנשיא יצחק הרצוג לקראת ביקורו בממלכה המאוחדת // צילום: רועי אברהם/לע"מ

במהלך הביקור צפוי הנשיא לפגוש גם את שרת החוץ ליז טראס, חברי פרלמנט וראשי הקהילה היהודית. כמו כן, ישתתף הנשיא כאורח הכבוד באירוע הוקרה מיוחד של קרן פרס "בראשית" למשפחת הרב לורד יונתן זקס זצ"ל, במלאת שנה לפטירתו, בהשתתפות מנהיגי הקהילות היהודיות ובכירי ממשל בריטיים בעבר ובהווה.

"כוחו של הדיאלוג"

בתוך כך, עיתון "סאנדיי טלגרף" הבריטי פרסם הבוקר טור דעה של נשיא המדינה, תחת הכותרת "אנו חייבים להחזיר את האמונה בכוחו של הדיאלוג", שבו קרא הרצוג להידוק הדיאלוג בין ישראל לבין בריטניה במטרה לעצור את התחמשותה הגרעינית של איראן.

מאמרו של הנשיא הרצוג ה"סאנדיי טלגרף",

"איראן אינה מעוניינת בדיאלוג", כתב, "היא מנצלת את הנכונות של העולם לנהל משא ומתן על מנת לקנות זמן. ישראל אינה יכולה לאפשר לקיצוניים בטהרן להשיג נשק גרעיני. המדינות המתונות במזרח התיכון צריכות את בנות בריתן, כולל בריטניה, לנהל דיאלוג דחוף עימן על מנת לעצור את איראן, במקום לבזבז זמן על משחקיה".

בהמשך הטור, יצא הנשיא בקריאה נחרצת לדיאלוג, למתינות ולפרגמטיזם, והצביע על הסכמי אברהם ועל פתרון המשבר הפוליטי בארץ כראיה לכוחו של הדיאלוג במציאת פתרונות לאתגרים שנראים בלתי-פתירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר