משרד הביטחון פרסם היום (שני) כי צבא ארצות הברית, בשיתוף מנהלת "חומה" במפא"ת שבמשרד הביטחון וחברת רפאל, השלים בהצלחה ניסוי ירי של סוללת כיפת ברזל על אדמת ארה"ב. הירי נעשה מהסוללה הראשונה שנרכשה מישראל והוא בוצע על ידי חיילים אמריקנים.
סדרת הניסויים נערכה בשדה הניסויים WHITE SANDS שבמדינת ניו מקסיקו שבארה"ב, בהשתתפות התעשיות המפתחות את מערכת כיפת ברזל: רפאל, התעשייה האווירית ואמפרסט. הניסויים, כאמור, כללו לראשונה ביצוע יירוט על ידי חיילים מצבא ארה"ב.
מערכת כיפת ברזל, בתצורתה האמריקנית, צפויה להגן על כוחות אמריקניים מפני מגוון איומים אוויריים, בהם טילי שיוט, כלי טיס בלתי מאוישים, רקטות ופצצות מרגמה. בשנת 2019 חתמו משרדי הביטחון של ישראל וארה"ב על הסכם ראשון מסוגו לאספקת שתי סוללות כיפת ברזל. הסוללות סופקו בסוף 2020 ונמצאות בחודשים האחרונים בתהליך בחינות קבלה ואימוני הקמה בארה"ב.
חברת רפאל היא המפתחת והמייצרת את מערכת כיפת ברזל, בשיתוף עם חטיבת 'אלתא' של התעשייה האווירית שפיתחה ומייצרת את מכ"ם ה-MMR וחברת אמפרסט המספקת את מערכת השליטה והבקרה. מנהלת "חומה" במפא"ת (המנהל לפיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) של משרד הביטחון מובילה את פיתוח מערך ההגנה הרב-שכבתי של מדינת ישראל, המבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות: מערכת כיפת ברזל, מערכת שרביט קסמים, מערכת חץ 2 ומערכת חץ 3.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו