"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האנשים שחיפשו אוצרות במדבר

בראשית שנות החמישים תועדה משלחת גדולה לביצוע חיפוש ומחקר בהר הנגב

,עודכן
צילום: אדי הירשביין // אחד מאנשי המשלחת

נדב מן

משלחת חקר הר הנגב והמכתשים. (ראשית שנות החמישים). לפני שבועיים הבאתי לפניכם סדרת תצלומים של סייר חטיבת הנגב דיצי (דניאל בן מאיר) שנעשו בסוף שנת 1949. בתצלומים תיעוד של משלחת צה"ל לתכנון הדרך לאילת (דרך הר הנגב) במשלחת היו גם אנשי חמ"ד (חיל המדע) בראשות הפיזיקאי ד"ר ישראל דוסטרובסקי. כנראה נמצאו אז ממצאים רבים שהיה נחוץ להמשיך ולחקור עבור פיתוח המחצבים של מדינת ישראל.

ואמנם בראשית שנות החמישים יוצאת כבר משלחת גדולה לביצוע חיפוש ומחקר בהר הנגב. את עבודתם מתעד הצלם אדי הירשביין הנלווה למשלחת. הנה לפניכם מבחר מצילומיו המצוינים של אדי.

המשלחת ליד תל ירוחם. במשלחת היה ציוד קידוח, גנרטורים ומיכלי מתכת להקמה.

ליווי חמוש למשלחת. צריך לזכור שבאותה תקופה הביטחון באזור זה היה רופף. נזכור את הרצח במעלה עקרבים מרץ 1954 בידי בדואים.

בדרך למכתש רמון וליד שפת המכתש

זכור לטוב שימורי בשר ריכרד-לוי

תצלומים יפים של אנשי המשלחת. אולי מי מכם ימצא את עצמו או קרובי משפחתו.

אדי אהב מאוד כלבים וגם צלם אותם. אולי היה זה גור שהביא אדי למסע.

חניון לילה

פריקת הציוד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר