ועדת הבחירות של הליכוד החליטה סופית כי ציפי חוטובלי גברה על אבי דיכטר בבחירות המקדימות במפלגת הליכוד, כפי שפורסם לראשונה בישראל היום ביום שישי האחרון. ההחלטה פורסמה לאחר שנידונו הערעורים של שני הצדדים. הוועדה קבעה כי חוטובלי ניצחה בהפרש של 32 קולות, ולכן תשובץ במקום ה-20 ברשימת הליכוד לכנסת ואילו דיכטר ידחק למקום ה-26.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כבר בסוף השבוע שעבר התברר כי חוטובלי גברה על דיכטר בפער מזערי. על פי הסקרים האחרונים, דיכטר משובץ כעת במקום לא ריאלי. דיכטר הודיע כי לאור הפער הזעום, יעתור לבית המשפט המחוזי כדי לדרוש בדיקות נוספות של תוצאות הבחירות.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: האסון של בריטני ספירס
תוצאות הבחירות נחתמו לאחר שנקבע כי דיכטר גבר על חוטובלי ב־55 קולות ולכן השתבץ הוא במקום ה־20. לאחר ששני הצדדים ערערו, ואחרי שוועדת הבחירות סיכמה מחדש את כל הקלפיות שהצדדים טענו כי מצאו בהן ליקויים, התברר כי חל מהפך ברשימה וכי חוטובלי היא שתזכה למקום ה־20 והריאלי על חשבון דיכטר. הסיבה לפער בין המקום ה־20 ל־26 הוא מפני שבמקומות שביניהם משוריינים נציגים של מחוזות ומגזרים. במקרה של פער כה קטן, אין כמעט ספק שדיכטר יבקש לערער פעם נוספת על תוצאות הבחירות כדי לבצע בדיקות מקיפות יותר של הקלפיות והפרוטוקולים של ההצבעה בהן. הסיבה לשינוי הפער בין הפרש של 55 קולות לדיכטר לפני הערעור לעומת הפרש של 32 קולות לטובת חוטובלי אחריו היא כתוצאה מטעויות מתמטיות שהתגלו בחישוב במספר קלפיות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו יכול לסיים את העתירות ההדדיות על ידי שריון אחד מהם, חוטובלי או דיכטר, במקום ה־23 השמור לשריון עבור יו"ר התנועה.
