"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עטלפים בלי כנפיים: ולנסיה נפרדה מפראנדלי

ההתפטרות של המאמן האיטלקי בסופ"ש היא עוד נדבך בהתרסקות של ולנסיה • סיפורו של מועדון מפואר עם הווה מעורפל

,עודכן
צילום: איי.פי // פראנדלי. הגיע כמושיע אך התרסק מהר מאוד

המעבר לשנה חדשה לא שינה את המצב העגום של ולנסיה. להפך, המשבר רק החריף בסוף השבוע. שעות אחדות לפני החגיגות לרגל כניסתה של 2017, המאמן צ'זארה פראנדלי הודיע על התפטרותו.

האיטלקי הגיע רק לפני שלושה חודשים כ"מושיע". הוא החליף את פאקו, שהחליף את גארת' נוויל, שהחליף את... מי זוכר? ולנסיה, עד לא מזמן חברה כמעט קבועה בצמרת הכדורגל הספרדי, הפכה בשנים האחרונות, תחת הבעלים מסינגפור פיטר לים, למועדון לחוץ.

"ולנסיה מנוהלת על ידי אנשים של מספרים, אך הכדורגל זקוק לתשוקה. ניסיתי לשנות הרבה דברים ואפילו רציתי לפתוח את האימונים לאוהדים, אך המועדון סירב", התלונן פראנדלי, שכבר נמצא במילאנו, הרחק מהכאוס של העטלפים ומהצוות הניהולי שאותו הוא מאשים בעזיבתו ובעיקר במשבר.

המועדון המפואר, שהעסיק את וורו כמאמן זמני כפי שקרה בפעמיים הקודמות, נמצא בחלק התחתון של הטבלה עם 12 נקודות בלבד, זהה לכמות הנק' של חיחון שנמצאת מתחת לקו האדום. החדשות הטובות: לוולנסיה משחק אחד פחות ועוד בבית. החדשות הרעות: מי שתבקר במסטאייה היא ריאל מדריד.

פראנדלי טוען שהמועדון לא הביא ארבעה שחקנים שהובטחו לו בחלון ההעברות. רק בגלל זה הוא המריא לסינגפור כדי לפגוש את לים. השם שהאיטלקי הכי רצה היה חלוצה של ווסטהאם ונבחרת איטליה, סימונה זאזה. כעת, בלי האיטלקי על הספסל, הסיכוי שהחלוץ יגיע ירד משמעותית. "השחקנים שרצה להביא יקרים מאוד. יכולנו לבחור רק באחד, לא בחמישה. פראנדלי אמר לי שאם הם לא יגיעו, הוא ילך הביתה מייד", הגיב המנהל הספורטיבי של ולנסיה, גרסיה פיטארץ'.

במועדון מאשימים את המאמן בכך ש"חיפש תירוץ כדי ללכת כי אינו מסוגל להוציא את המועדון מהבוץ. אין לו פתרונות, ולכן הוא החליט שהוא מוותר על האתגר הזה. פראנדלי נטש את הספינה".

עם זאת, אוהדים רבים אינם סבורים שלים הוא הקברניט המתאים, בעיקר כי לא הגיע למסטאייה במשך שנה ומנהל את העסק במרחק של 12 אלף ק"מ. מאז שקנה את המועדון באוקטובר 2014 חמישה מאמנים הגיעו ועזבו מועדון עם היסטוריה מפוארת, והווה מעורפל מבחינה ספורטיבית וכלכלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר